Här finns plats för föreningar som vill synas, mötas eller få sponsring

– Vi försöker alltid säga ja till sponsring, säger Tobbe Jonsson på ICA Maxi, Vasa Handelsplats. 2017 sponsrade vi ett hundratal föreningar. Och nu kan vi ytterligare stötta föreningslivet i Södertälje. Från och med nu står ett nybyggt konferensrum till föreningarnas förfogande. Fritt att använda för en liten kostnad.

MÖTEN. – Vi vill skapa plats för människor att mötas i Södertälje. Gärna i samarbete med föreningslivet, säger Tobbe Jonsson sponsringsansvarig och Jonas Berg, Ica-handlare på Ica MAXI Vasaplan i Södertälje.

– Vi har en klar målsättning, fortsätter Tobbe Jonsson, sponsringsansvarig. ICA Maxi, Vasa Handelsplats vill medverka till att på olika sätt utveckla mötesplatser i Södertälje. Möten där människor trivs och mår bra tillsammans. Och där man har kul ihop.

Därför satsar ICA Maxi, Vasa Handelsplats på att samarbeta med föreningslivet i Södertälje.
– Vårt hjärta klappar lite extra för verksamheter som riktas till barn och ungdomar. Till föreningar som skapar en meningsfull fritid för unga.

”Vi tror på Södertälje”

Föreningarna som sponsras i dagsläget har verksamheter som skiljer sig åt. Många har inriktning på idrott men inte alla.
– Vi sponsrar aldrig föreningar med politisk eller religiös inriktning, säger Tobbe. Däremot är vi öppna för andra samhällsengagerade föreningar. Flera som vi sponsrat driver hjälpverksamhet av olika slag. Både när det gäller människor och djur.

Sponsring är en del av ICA Maxi, Vasa Handelsplats engagemang i Södertäljes föreningsliv. En annan är satsningen på det nya mötesrummet som föreningar får använda för en liten kostnad.
– Det blev precis klart, berättar Jonas Berg som äger och driver butiken. Ytan på ca 100 kvadratmeter går att dela på mitten med en skjutvägg. Den rymmer en konferensdel med möjligheteter att laga mat vid köksön och en sammanträdesdel med 16 bekväma stolar. Rummet är bra tekniskt utrustat förstås.

Han fortsätter:
– Många föreningar saknar en möteslokal. Och här kände vi att vi med våra stora ytor kan göra en insats. Nu är mötesplatsen skapad, så börja gärna boka den hos Tobbe.

– Ja gör det, fyller Tobbe i. Och testa också föreningshörnan precis vid huvudentrén. 40 000 personer per vecka passerar där. En perfekt plats för att marknadsföra föreningen eller någon särskild aktivitet på.

Läs mer: Aktuella erbjudanden hos ICA Maxi, Vasa handelsplats

Föreningshörnan kostar inget att använda. Men bokas in måste den, hos Tobbe.
– Här finns alla möjligheter för föreningen att värva volontärer, medlemmar och besökare till kommande evenemang.  Hör av er så kan vi spåna idéer ihop.

I egenskap av stans största matbutik ICA Maxi, Vasa Handelsplats bidra till fler positiva möten i Södertälje. Och ge tillbaka i ett lokalt perspektiv.
– Vid sidan av att vara bäst på mat har vi målet att arbeta för aktiviteter som riktas till barn/ungdomar och mot utanförskap, säger Jonas. Det är därför vi också alltid välkomnar praktikanter och lärlingar till butiken samt aktivt jobbar med mångfald.

Tobbe Jonsson hoppas nu på många spontana möten i och utanför butiken plus samtal om sponsring och bokning av konferensrum och marknadsföringshörna.
– Det vore verkligen kul om vi kan hitta ännu fler sätt att samarbeta på med föreningslivet i Södertälje. Jag har själv en hel del nya idéer, avslutar Tobbe Jonsson, sponsringsansvarig på ICA Maxi, Vasa Handelsplats.

Läs mer: Vill du jobba hos oss – skicka gärna in en spontanansökan!