Hälsorummet ska hjälpa dig att handla nyttigt

Ombyggnaden av ICA Kvantum Nacksta i Sundsvall pågår för fullt. Det första som möter kunderna i den ”nya” butiken är hälsorummet, där den som vill leva sundare kan hitta nyttiga varor och få en massa inspiration.
Till vänster: Sandra Eriksson Hellström, säljledare för frukt och grönt. Till höger: Frukt, grönsaker, färska vegetariska färdigrätter, komponenter och pålägg samt torkade frukter och nötter. Allt finns samlat i det nya hälsorummet på ICA Kvantum Nacksta.

Till vänster: Sandra Eriksson Hellström, säljledare för frukt och grönt. Till höger: Frukt, grönsaker, färska vegetariska färdigrätter och mera, finns samlat i det nya hälsorummet på ICA Kvantum Nacksta.

Frukt, grönsaker, färska vegetariska färdigrätter, komponenter och pålägg samt torkade frukter och nötter. Allt finns samlat i det nya hälsorummet på ICA Kvantum Nacksta. Sandra Eriksson Hellström, säljledare för frukt och grönt, berättar att idén till att samla alla dessa varor i en egen avdelning kom till under planeringsarbetet inför den pågående butiksrenoveringen.

– Vi tycker att det här känns rätt i tiden. Många är väldigt medvetna om sin hälsa och är måna om att äta hälsosamt. Det märker vi både när vi pratar med kunderna och när vi ser hur det hela tiden blir ett större och större utbud av vegetariska och hälsosamma produkter.

Vi har fått otroligt mycket positiva reaktioner. Vad har ni gjort, frågar de

I november kom en ny potatis- och lökinredning på plats och när allt är färdigt kommer hälsorummet också att ha en permanent matinspirationsplats.
– Där är det tänkt att vi ska tipsa om recept och ha inspirerande demonstrationer av olika maträtter varje vecka.

Läs mer om ICA Kvantum i Nacksta och deras utbud

Det känns roligt att kunna hjälpa kunderna till att hålla en mer hälsosam livsstil på det här sättet, säger Sandra, som själv är oerhört förtjust i frukt.
– Det äter jag som godis.

Hälsorummet är också en del i ICA Kvantum Nackstas arbete med att hjälpa kunderna att handla smart och hållbart, sett både till klimatet och deras egna plånböcker. Precis som satsningar på miljösmart butik, miljöpåsar till frukt och grönt och klimatsmarta kassar har den nya avdelningen, som ligger precis vid ingången till butiken, tagits emot med varm famn av kunderna.

– Många kunder tycker att det ser större ut nu när vi har sett över placeringen av fruktborden och öppnat en större och bättre yta för kunderna, säger Sandra Eriksson Hellström.

Läs mer om ICA Kvantum i Nacksta och deras utbud

Ett stort urval av färska bär finns i den nya sektionen "Hälsorummet".
Ett stort urval av färska bär finns i den nya sektionen ”Hälsorummet”.

ICA Kvantum Nacksta

Adress: Axvägen 1, Sundsvall

Telefonnummer: 060-646260

Till hemsidan