Elins mål är lyckade affärer för både köpare och säljare

Redan som 20-åring köpte Elin Desax sitt första hus. Har jag ett mål kämpar jag för det, säger hon. Så när hon några år senare bestämt sig för att bli mäklare pluggade hon heltid och jobbade skift samtidigt. Nu är hon klar och har hittat hem till Södertälje igen. Med nya mål i sikte.

TILLBAKA I STAN. Elin Desax mäklare på Husman Hagberg har återvänt till födelsestaden Södertälje. – Det är så kul att vara tillbaka igen och få jobba med bostadsförsäljning på hemmaplan, säger hon.

– Jag brinner för nöjda kunder, säger hon. Där både köpare och säljare är nöjda och känner att de har gjort en bra affär.

Elin Desax är född i Södertälje och tycker det är extra kul att ha återvänt till staden. Nu som mäklare på nyetablerade mäklarfirman Husman Hagberg i Södertälje.

– Det känns jättekul att få förmånen att vara med i en sådan här expansiv fas. Kontoret har funnits i drygt ett år, har nyligen anställt ytterligare mäklare och i dagsläget är vi 3 mäklare och en mäklarassistent på kontoret.

Hitta drömhuset: Se aktuella listningar!

Hon är engagerad när hon pratar. Rak och klar.

– För mig är det alltid viktigt att försöka vara tydlig. I jobbet som mäklare försöker jag förstå och sätta mig in i både säljarens och köparens situation, Det är viktigt, säger hon och fortsätter:

– En bostadsaffär är en av de största affärerna man gör. Mitt jobb är att underlätta och informera. Liksom att återkoppla och vara riktigt påläst om bostaden jag förmedlar.

”Gillar möten med människor”

Elin är en person som får saker att hända. Det är inget hon själv uttalar men fritidsintressena talar sitt tydliga språk.

– Jag gillar att vara aktiv och gör gärna saker. Bland annat köra mc, åka skidor, träna och spela golf. Största intresset är dock att resa, jag har precis kommit hem från Japan.

Hennes yrkeserfarenhet sträcker sig flera år bakåt inom mäklarbranschen. Men hon har också jobbat skift inom industrin. Dessutom är hon utbildad lastbilschaufför med körkort för tung lastbil.

– Jodå, säger hon, jag har både bytt bromsar och topplockspackning.

I dagsläget har hon dock hela sitt fokus på jobbet som mäklare hos Husman Hagberg i Södertälje. Där hon nu lägger sin energi och drivkraft.

– Jag känner ett starkt engagemang för mitt mäklarjobb. Gillar också de kringtjänster som vi på Husman Hagberg kan erbjuda. Som exempelvis vårt värdeutvecklingsverktyg där våra kunder kan följa prisutvecklingen i sitt bostadsområde.

Hon nämner också det digitala verktyg Husman Hagberg har för att boka mäklare via internet.

– Vi får ofta en första kontakt där för en gratis värdering exempelvis. Även om de flesta mäklaruppdragen kommer via rekommendationer, vilket förstås känns jättebra.

Elins mål i jobbet är att alla kunder ska känna sig trygga genom hela byta-bostad-processen, oavsett om man är köpare eller säljare. Och att båda parter känner sig nöjda när affären går i lås.

– En förutsättning för det är att man kan lita på sin mäklare. Det gäller från en rätt värdering av bostaden fram till avslutad affär när pengar och nycklar byter ägare, säger hon och fortsätter:

– Att vara mäklare är verkligen ett socialt och varierande jobb som kräver engagemang. Det trivs jag med, avslutar Elin Desax på Husman Hagberg i Södertälje.