Hudik City backar upp lokala handeln – Robert och Marie om vad du kan göra: ”Nu behöver vi hjälpas åt!”

För många företag har coronakrisen förändrat förutsättningarna totalt – så även i Hudiksvall. Centrumföreningen Hudik City kliver nu fram och uppmuntrar Hudiksvallsborna att göra vad de kan för att stötta den lokala handeln. Att handla lokalt och låta pengarna stanna i kommunen kan vara avgörande om butiker, restauranger och caféer ska finnas kvar.
– Många av våra medlemmar har det jättetufft nu, säger Robert Grundell.

Robert Grundell och Marie Askander, båda ledamöter i Hudik Citys styrelse, vädjar till alla Hudiksvallsbor att stötta den lokala handeln under coronatiden.

Sverige och övriga världen befinner sig just nu i en av de allvarligaste kriserna i modern tid. Framtiden är oviss, folkhälsan hotas, börserna faller och varslen haglar. Många företag går på knäna och riskerar att gå i konkurs. Besöksnäringen, resebranschen, hotell- och restauranger, kultursektorn och handeln är några av de branscher som drabbats väldigt hårt.
– Hudiksvall är inget undantag. Nu behöver vi hjälpas åt för att stötta de lokala företagen, säger Robert Grundell och Marie Askander, båda ledamöter i Hudik Citys styrelse.

I Hudiksvall finns drygt 4000 företag, merparten av dessa småföretagare.
– Utan dem stannar Hudiksvall. Om vi även fortsättningsvis vill ha ett levande och trevligt city måste vi agera nu, menar Robert Grundell.

Hudik City är en förening som arbetar för att skapa ett levande, trevligt och tryggt city och bidra till att fler besöker stan, handlar lokalt och tar del av det rika utbud som finns.
– Många av våra medlemmar har det jättetufft nu. Flera har permitterat medarbetare, minskat sina öppettider och kämpar förtvivlat för att rädda sina företag. De krispaket som regeringen presenterat
är bra, men räcker inte, säger Robert Grundell och fortsätter:

Det företagen behöver här och nu är pengar i kassan så att de kan betala löner, lokalhyra och försäkringar.

Marie Askander menar dock att det är glädjande att se, mitt i krisen, hur samarbetet mellan lokala butiker, caféer,restauranger och företag har ökat. Att de hjälps åt, delar med sig av tips och kommer på kreativa lösningar tillsammans.
– Många restauranger och caféer i stan erbjuder avhämtning till reducerat pris. Vissa erbjuder även hemkörning. Vi ser också att vissa butiker som normalt inte erbjuder hemkörning gör det nu. Allt från matvarubutiker till kläd- och inredningsbutiker. Om kunden inte kan komma till stan ser butikerna till att komma hem till kunden. Många företag har också kommit med fina erbjudanden som gynnar den lokala handeln, bland andra Sörens El, ICA Håsta och Hudikkalaset, säger Marie Askander.

Robert Grundell och Marie Askander framhåller att varje krona som stannar i Hudiksvall gör nytta, inte bara för det enskilda företaget utan för kommunen som helhet, och att det aldrig har varit viktigare att handla lokalt som just nu.

Om du är frisk och symptomfri är du välkommen till stan precis som vanligt för att ta en fika, köpa en present till någon du tycker om, boka en massage, köpa ett par skor, äta lunch, köpa en bok eller ett presentkort till någon som fyller år.

Om du är sjuk eller sitter i karantän, men ändå vill stötta de lokala företagen på distans, går det utmärkt att beställa take-away mat eller varor från butiker som erbjuder hemkörning. Dessutom kan du exempelvis boka en tid hos frisören eller naprapaten, men självklart inte gå dit förrän du är frisk igen.

Fakta – Glada Hudikkortet:

● Att köpa Glada Hudikkortet är ett konkret tips på hur du kan hjälpa Hudiksvalls lokala handel.

● Glada Hudikkortet är ett presentkort som gäller i många butiker, caféer och restauranger i Hudiksvall. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda kortet med.

● Glada Hudikkortet köper du i presentkortautomaten i gallerian Guldsmeden. Om du vill köpa ett presentkort på distans, kontakta Hudik City på info@hudikcity.se.

● Kortet är giltigt i 12 månader från inköpsdagen. Du behöver inte handla för hela beloppet på en gång.

● Läs mer om Glada Hudikkortet här: https://www.hudikcity.se/index.php/glada-hudikkortet