Hemestra i Hudiksvall i sommar – ”Här finns allt som behövs för några trevliga dagar”

Sommaren 2020 står för dörren. Ingenting är riktigt som det brukar. I skrivande stund är möjligheten att resa utomlands i stort sett obefintlig och resor inom landet begränsade. Många kultur- och sportevenemang är inställda eller framflyttade. Vi får träffa varandra men bara i mindre grupper, på avstånd och helst utomhus. Nä, denna sommar blir kanske inte som vi tänkt. Å andra sidan finns nya möjligheter – om vi bara väljer att se dem.

Emil Strandell, galleriasamordnare och Robert Grundell, styrelseordförande Hudikcity, hoppas på en fin sommar i Hudiksvall.

Passa på att uppleva Hudiksvall på semestern i år. Här finns allt som behövs för några trevliga dagar. Rolig shopping, god mat, mysiga hotell, närhet till havet och trevliga människor!

I Hudiksvall finns drygt 50 butiker med stort och varierat utbud för dig som gillar att shoppa. Allt från större kedjor till mindre butiker. I vår trivsamma stadskärna har vi inte mindre än tre gallerior och flera butiker. Du tar dig enkelt hit med tåg, buss, bil eller cykel. Det finns gott om parkeringsplatser runt om i stan.

Här finns flera bra och trevliga restauranger och pubar att välja bland. Några med havet som närmaste granne och andra mer centralt. Hudiks krogstråk hittar du vid de klassiska sjöbodarna på Möljen. Här finns allt från klassisk fine dining till smarriga burgare, thai, indiskt och sushi. Många restauranger har en uteservering där du kan njuta av sol och värme när vädret tillåter. Vill du gynna de lokala krögarna men hellre äta hemma erbjuder flera av dem takeaway.

För dig som gillar att fika är Hudiksvall rätt ställe. Här finns mängder av mysiga caféer och konditorier som erbjuder allt från goda luncher till tårtor, matbröd och kaffebröd. De flesta erbjuder även take-away ifall du hellre vill njuta av ditt fika hemma eller på en filt vid havet.

I Hudiksvall finns flera trevliga hotell som erbjuder prisvärda paket över sommaren. Smit iväg hemifrån några dagar och ta med familjen på minisemester. Checka in på något av stadens hotell för en natt eller två. Bada i poolen, ta en bastu och njut av god hotellfrukost i lugn och ro.

Emil Strandell, galleriasamordnare och Robert Grundell, styrelseordförande Hudikcity, välkomnar alla till Hudiksvall.

5 minuter från stan Hudiksvall ligger precis vid havet. När du tröttnat på shopping och sevärdheter så packa bilen, hoppa på bussen eller ta cykeln ut till Maln – ett fantastiskt havsbad bara fem minuter från stadskärnan. Där finns även en glassig bar och en trevlig restaurang om du blir sugen på något gott att äta eller dricka.

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och använder vårt sunda förnuft och ber dig göra detsamma. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avståndet.

– Just nu går vi igenom något vi aldrig varit med om tidigare, säger Robert Grundell, styrelseordförande i Hudikcity. Många butiker, krögare och företagare har haft en kämpig vår och har det fortsatt jobbigt. Samtidigt sker mycket positivt. Fina samarbeten butiker emellan, MQ har fått en ny ägare som väljer att ha butiken i Hudik kvar och det även verkar lösa sig för klädbutiken Fanny. Det byggs nya havsnära bostäder, många befintliga företag växer och anställer och nya företag etablerar sig. Det finns stor potential i Hudiksvall, trots ett kämpigt läge just nu. Orkar vi bara hålla i och hålla ut, tror jag vi går en ljus framtid till mötes.

Tillsammans gör vi sommaren 2020 till något riktigt bra! Genom att semestra i Hudiksvall är du med och stöttar våra lokala handlare, krögare, caféägare, hotellägare och andra företagare. De behöver oss mer än någonsin just i år!

Välkommen till Glada Hudik!