Ny etablering av hörselklinik – Nu får Södertäljeborna lättare hjälp

Åkerberga, Kungsträdgården, Skärholmen och nu Södertälje. HÖRAB expanderar med en ny mottagning och storsatsar i Stockholmsområdet.
– Vi kände att det var helt rätt läge nu, säger ägaren Irene Zecevic, legitimerad audionom.

Ny etablering av hörselklinik - Nu får Södertäljeborna lättare hjälp

Den nyöppnade kliniken ligger intill den vackra Badhusparken i Södertälje och närheten till stationen gör att det är enkelt för kunderna att ta sig dit. -Vi har länge haft tankar på att starta en fjärde klinik men det har varit svårt att få tag i lämpliga lokaler, säger Irene Zecevic.

Så när hon fick veta att det fanns ledigt utrymme i just de här lokalerna, tvekade hon inte.

Irene Zecevic,Verksamhetschef, Leg. Audionom,

Hörselklinikerna ska vara lättillgängliga enligt landstingets regler och HÖRABs nyaste mottagning uppfyller dessa.
– Det är ett bra läge och med närhet till stationen och Kringlans vårdcentrum i samma hus. Det kan ta tid innan man hittar rätt lokal men den här blev perfekt, säger Irene.

Irene Zecevic har arbetat som audionom sedan 2003 och 2014 startade hon HÖRAB med de tre mottagningarna i Åkersberga, Kungsträdgården och Skärholmen. Alla klinikerna är auktoriserade av landstinget. Det kan vara en utmaning att driva egen verksamhet men Irene Zecevic ser ljust på framtiden.

Hörseltest gratis för de som misstänker hörselproblem
På kliniken utför man gratis hörseltest och skulle det visa sig att det finns ett behov av hörhjälpmedel så finns ett brett sortiment att välja bland. HÖRAB är leverantörsoberoende.

–Det innebär att vi inte är knutna till en speciell tillverkare av hörapparater, förklarar Irene.

Så här kontaktar du Irene hennes kollegor om du vill testa din hörsel

Eftersom man inte är bunden att köpa från någon specifik leverantör blir det lättare att individanpassa utifrån olika modeller och apparater. –Den senaste tekniken och ett stort urval är viktigt för att hitta bra lösningar för våra patienter, berättar Irene.

Aktiv hjälp på arbetsplatser
Men i vissa situationer räcker kanske inte en hörapparat till och det kan behövas ytterligare hörselhjälpmedel för den som har försämrad hörsel.

– Det kan handla om att vi kommer ut till en arbetsplats och ser över vad som kan göras för att underlätta för personen att klara arbetsdagen. Det är extra viktigt att yrkesverksamma får möjlighet att kunna fortsätta jobba.

För de som har hörapparat eller hörselimplantat kan det i ibland behövas komplettering med tekniska hjälpmedel. Det finns en del situationer på arbetsplatser,  till exempel störande bakgrundsljud, långa avstånd till ljudkällor och annat, som gör att personen får anstränga sig extra mycket att höra i.

– Det kan leda till trötthet, oro och minskad koncentration. Att ha nedsatt hörsel ska inte vara ett hinder för att kunna delta och orka med sin arbetsdag berättar Irene engagerat och fortsätter: -Här kan vi göra stor skillnad med hjälpmedel och vår kompetens.

Reception och reservdelar
Till hösten är lokalen riktigt klar i sin utformning. Inom kort kommer det att finnas en reception och en liten butik på mottagningen i lokalerna.

– Där kommer vi att ha försäljning av tillbehör bland annat batterier med mera reservdelar. Kliniken utför även service och justerar hörapparater. –Det handlar inte bara om nya lösningar utan att se till att alla kundernas utrustning även fungerar som det ska, varje dag, förtydligar Irene.

Ett högt tempo är inget som bromsar Irene och till hösten inför de drop in tider varje måndag till torsdag klockan 15:00-16:00 –Jag har ett jätteroligt jobb och trivs så bra, jag ser verkligen fram emot att få ta emot kunder i den nya fräsch mottagningen i Södertälje, säger hon med ett leende.