Nya tekniska lösningar har gjort dagens värmepumpar så mycket bättre

– Det har hänt oerhört mycket tekniskt när det gäller värmepumpar de senaste åren. Dagens värmepumpar är mycket mer värmeeffektiva än sina föregångare. Och ändå drar de mindre el. Bra för miljön självklart och för den egna plånboken.

KLIMATEFFEKTIVT. – IVTs Luft/luftvärmepumpar är liksom våra övriga pumpar värmesmarta och har samma förmånliga garantier med 10 års garanti på kompressorn, säger Torbjörn Olsson på Höjdens IVT-center i Örebro.

Det säger Torbjörn Olsson, vd på Höjdens IVT-center i Örebro. Med sina över 20 år i branschen vet han vad han talar om.
– Jag började jobba med värmepumpar redan i slutet av -90-talet och redan då tyckte jag att värmepumpar var världens smartaste uppfinning. Så effektiva som de var. Och nu när jag fortfarande är kvar i denna intressanta bransch kan jag bara konstatera: Dagens värmepumpar är faktiskt ännu smartare.

En faktor som gör de nya pumparna mer effektiva är inverterstyrningen. Den innebär att pumparna är varvtalsstyrda och därigenom drar minimalt med el. Torbjörn förklarar:
– När en äldre pump värmer jobbar den för fullt eller inte alls. Det kallas för start och stoppteknik. Varvtalsstyrda pumpar levererar däremot energi efter bostadens olika värmebehov. Och det gör att energiåtgången blir minimal.

Inspireras och ta del av våra senaste erbjudande – Följ oss på Facebook

Självklart syns detta på elförbrukningen när man byter till en ny pump.
– Investeringen blir på sikt en besparing. Oavsett om du byter bergvärmepump, luft/vatten pump eller luftvärmepump. Och för den som fortfarande eldar med olja landar besparingen på många tiotusentals kronor redan första året.

ENKELT FÖR KUNDEN. Höjdens IVT-center har jobbat med värmepumpar sedan -90-talet. – Vi tar ett helhetsansvar när vi installerar värmepumpar, säger Torbjörn Olsson på Höjdens IVT-center i Örebro.

I slutet av 90-talet installerades det många bergvärme- och luft/vattenpumpar som nu behöver bytas ut.
– De nya värmepumparnas verkningsgrad är betydligt bättre än de gamla.

Dagens värmepumpar är extremt driftsäkra och överraskande energisnåla

Också den som idag eldar med pellets har anledning att börja fundera på ett byte av värmepump.
– Höjdens IVT-center har funnits på flera platser i Värmland sedan -90-talet. Vi har installerat tusentals värmepumpar. Också hos pelletspanneägare som varit missnöjda med driftssäkerheten på sina pelletspannor och därför bytt till en värmepump från IVT.

Torbjörn fortsätter:
– IVT-pumparnas driftssäkerhet är så hög att de alla är försedda med marknadens bästa garantier. Garantitiden på kompressorn är exempelvis 10 år.

Inom Höjdens IVT-center i Örebro jobbar idag en stab av certifierad och utbildad personal inom VVS, el och kylteknik.
– I dagsläget är vi ett femtontal personer med stor erfarenhet av värmepumpar och installationer. Våra säljare jobbar ute hos kunderna och gör hembesök. De kan värmepumpar och är proffs på att se vilken uppvärmningslösning som blir mest fördelaktig för dig. Också ekonomiskt. De räknar ut energiåtgången så att du redan från början får klart för dig vilka driftskostnader du kan räkna med framöver för att värma huset.

Så den som funderar på hur bostaden effektivt och hållbart ska hållas varm framöver bör definitivt kontakta Höjdens IVT-center i Örebro.
– Hembesök och offert gör vi helt utan kostnad och vid installation gäller ROT-avdraget, avslutar Torbjörn Olsson på Höjdens IVT-center i Örebro.

Vill du beställa en offert från oss? Klicka här!