Den lokala möbel- och inredningsbutiken med känsla för kvalitet

För tio år sedan skiftade Bonus Möbler Svenska Hem i Östersund fokus. Lågprisprodukter byttes ut mot skandinaviska designmöbler av hög kvalitet.

Den lokala möbel- och inredningsbutiken med känsla för kvalitet

— Kvalitet och hållbarhet är viktigt för många kunder i dag, både vad gäller komfort, design och miljötänk. De flesta är beredda att lägga lite extra pengar på bättre möbler, säger Lars-Göran Hjalmarsson, ägare och butikschef.

Historien om Bonus Möbler började redan 1993. Då kunde kunderna hitta det mesta i butiken, den var full med möbler och prylar, signumet var: billigt.

— Alla väggar, tak och prisskyltar var röda och gula för att skrika lågpris om omgivningen, minns Lars-Göran.

— De tidigare ägarna ville komma in och konkurrera på marknaden och valde därför lågpris. Ingen trodde väl då att det skulle lyckas men det var en bra satsning.

På Bonus Möbler kunde kunderna göra riktiga fynd. Lars-Göran började själv arbeta på företaget 1995.

Det är en bransch som är tuff på många sätt. Men vi erbjuder något som kunderna uppskattar

— På den tiden handlade det inte direkt om service, vi stod och lämnade ut varor men inte så mycket mer.

1998 inleddes ett samarbete med Svenska Hem och Lars-Göran fick möjlighet att köpa butiken. Tio år senare ändrade han fokus totalt.

— Jag ville bort från lågpristänket och få in bättre möbler i butiken. Det rödgula togs bort och omvandlingen till en mer inspirerande butiksmiljö med kvalitativa produkter påbörjades.

Bort försvann slitochsläng-tänket och ledorden blev hållbarhet och kvalitet. Butiken genomgick också en förändring rent visuellt och är idag ljus, luftig och inbjudande.

Bonus Möbler Svenska Hem säljer möbler av kända varumärken som Jensen, Stolab, och Bröderna Anderssons.

— Kunden ska mötas av en upplevelse när de kommer hit, med god service kan vi ge experthjälp vid val av säng, soffa, utemöbel eller vad det nu kan vara.

På frågan om vilken möbel som säljer bäst blir svaret: Fåtöljen.

— Gäster sätter man i soffan men fåtöljen är en personlig möbel och något många är beredda att satsa mer på.

Man satsar också på att få in mer färg.

— Allt kan inte vara grått, det blir för trist. En del vågar till exempel satsa på en gul soffa och kan få hjälp att matcha den på ett bra sätt med inredningsdetaljer och en lystrande viskosmatta.

Förutom en inspirerande butik så har vi också en webbshop som vidareutvecklats under 2019, en plats där en del av sortimentet är tillgängligt dygnet runt för kunder över hela Sverige. Vi  hjälper också till med transporter och hemkörning inom hela Sverige.

Lars-Göran med personal hälsar nya och gamla kunder välkomna till deras lokala butik eller webbshoppen.