Kolla in de nya badrumstrenderna hos Hemmaplan i Västerås

– Vid sidan av det klassiska vita och grå inredningarna ser vi nu mer ombonade badrum, säger Linda Cronros, butikschef på Hemmaplan i Västerås. Badrum med lite hotellkänsla, mjuka färger, växter och någon designmöbel. Och mer färg.
UNIKT UTVAL. – I butiken hittar du helhetslösningar för badrum, kakel, klinker, blandare och accenter, säger Linda Cronros på Hemmaplan i Västerås. Här finns också en butik för yrkesproffs.

UNIKT UTVAL. – I butiken hittar du helhetslösningar för badrum, kakel, klinker, blandare och accenter, säger Linda Cronros på Hemmaplan i Västerås. Här finns också en butik för yrkesproffs.

Linda har stenkoll. Sedan 11 år arbetar hon som inredare på Hemmaplan i Västerås och håller sig ständigt uppdaterad om vad som händer i branschen.
– Bästa sättet att ge badrummet en ombonad karaktär är att inreda med samma kakel på väggar och golv. Gärna med lite större plattor, kanske med betongkänsla, 60 x 60 cm, säger hon och fortsätter:
– Lägg till stora speglar och bra belysning, en kommod med extra lång bänkskiva och ovanpåliggande handfat. Och för extra effekt: Gröna växter och en designmöbel.

I den ombonade trenden ingår också mer färg framförallt på möbler.
– Engelskt grönt känns nytt men valfriheten är stor att kunna inreda personligt. Numera går det att få badrumsinredning i den NCS färg man önskar.

Också i trenden som bubblar handlar det om mer färg. Retroinrett med terrazzomönster på kakel och klinkers.
– Terrazzo är mönstret man ser i trappuppgångar. Kakel med färgstänk i olika nyanser. Det är jättesnyggt att kakla halva väggen med mönstret och måla den andra halvan. Gärna i matchande pastellfärg.

Läs mer: Om Hemmaplan i Västerås

Badrumsbutiken Hemmaplan har många inredda badrumsmiljöer och här är det enkelt att känna in sin stil.
– Här finns inspiration för alla. Vi har medvetet fokuserat på att Hemmaplans sortiment av helhetslösningar för badrum ska passa alla smaker och plånböcker. Och som inredare är jättekul att hjälpa till att hitta varje kunds specifika stil.

”Nyast i utställningen är tvättstugeinredning”

Till sin hjälp har Linda ett digitalt 3D-program i vilket hon ritar inredningsförslag, en tjänst som är efterfrågad.
– På ett bokat möte med kunden går vi igenom mina idéer, lägger till och drar ifrån. Ritningen gör det lätt för kunden att visualisera sitt badrum. Den är också ett bra underlag för att beräkna kostnader, inte minst för hantverkarna.

Lindas ritningsprogram är också till stor hjälp för kunder som vill fixa sin tvättstuga.
– Vi har ett brett urval av smarta tvättstugeinredningar och förvaringslösningar. Det är ju så viktigt att allt praktiskt fungerar där, säger Linda och fortsätter:
– Men man vill också ha det snyggt. Inga synliga rör exempelvis. Allt detta går att rita in och dessutom lägger vi in kakel och klinkers i rätt nyanser så det blir exakt som kunden vill ha det.

Butikens breda sortiment av kakel och klinker inbjuder också till köksidéer.
– Kakel, klinker, bänkskiva och blandare är accenter som verkligen sätter den personliga stilen i köket. Vare sig man köper nytt eller vill fräscha till ett befintligt. Kakel är så kreativt tacksamt att skapa en inredningsstil med.

För mer inspiration: Följ oss på Instagram!

Linda trivs med jobbet som inredare och butikschef på Hemmaplan.
– Vi vill visa det nyaste när det gäller kakel, klinker, inredningar, blandare och allt annat. Därför byter vi ofta inredning och kaklar om inspirationsmiljöerna. Bra att veta är också att vi erbjuder helhetslösningar med hantverkare, avslutar Linda Cronros på butiken Hemmaplan i Västerås.