Kvalitet och hög servicegrad uppskattas av Helsingehus hyresgäster – möt radarparet bakom: ”Tänker lika”

Den ene har jobbat sedan grundskolan, har näsa för affärer och tycker om ordning och reda.
Den andre har dubbla universitetsexamina, drivs av utveckling och att leverera resultat. Tillsammans bildar de ett riktigt dreamteam. Möt Olov Johansson och Petri Berg, radarparet bakom Helsingehus - Söderhamns största privata fastighetsägare.

Olov Johansson och Petri Berg, radarparet bakom Helsingehus.

Redan som ung drömde Olov Johansson om att någon gång i livet få jobba med fastigheter. Det skulle dock dröja till Olov var 40 år innan han köpte sin första fastighet 1994. Det första jobbet var på en bensinmack hemma i Stråtjära. Därefter följde 20 år som resande säljare och egen företagare inom bildelsförsäljning.

I början av 2000-talet började Olov jobba på Söderhamns Industrihus. Dåvarande ägaren bodde i Stockholm och behövde någon på plats lokalt som kunde hjälpa till att sköta firman. Efter några år blev Olov erbjuden delägarskap. Det var han inte intresserad av, däremot ville han köpa företaget, vilket han också fick.

Idag driver Olov företaget, som 2005 bytte namn till Helsingehus, tillsammans med företagets VD Petri.

– En av de största och viktigaste affärerna i företagets historia gjordes 2005 då jag köpte 600 lägenheter i Bollnäs, säger Olov. Det var en riktig chansning som visade sig bli min stora lycka. När jag köpte beståndet stod 140 av lägenheterna tomma, men bara 1,5 år senare var det fullt. Det gav oss ett starkt kassaflöde vilket gjorde att vi kunde investera i fler fastigheter.

Under åren som följde förvärvade Helsingehus bland annat Söderhamnprofilen Gunnar Karlssons fastighetsbestånd 2009 och Diös fastighetsbestånd 2017. Idag äger Helsingehus endast fastigheter i centrala Söderhamn, 400 lägenheter och 200 lokaler. Hög kvalitet, snabb service och ordning och reda är faktorer som gjort dem till en populär fastighetsägare med nöjda och lojala hyresgäster.

Läs mer om Helsingehus historia här

Petri Berg är VD på Helsingehus sedan 2017. Han kom då närmast från tjänsten som VD på Söderhamns kommunala bostadsbolag. Petri är utbildad civilingenjör och civilekonom med lång erfarenhet från fastighetsbranschen.

– Jag trivs väldigt bra på Helsingehus, berättar Petri Berg. Vi är en liten organisation med engagerade medarbetare som jobbar varje dag för att våra hyresgäster ska trivas hos oss. Samarbetet med Olov fungerar jättebra. Han har varit i branschen länge och har ett fantastiskt sinne för affärer, säger Petri Berg och fortsätter:

Vi tänker lika i det mesta och när vi inte gör det kompletterar vi varandra bra.

Helsingehus vill vara en viktig aktör i den lokala samhällsutvecklingen och bidra till ett attraktivt Söderhamn där människor vill bo och leva.

– Vårt största bidrag är att tillhandahålla välskötta fastigheter till både privatpersoner och företag, säger Olov Johansson. Dessutom samarbetar vi med kommunen och andra fastighetsägare kring utvecklingen av morgondagens Söderhamn. Det är mycket spännande på gång just nu och där vill vi vara med.

Helsingehus bidrar också stort till den lokala idrottsrörelsen, från barn till elitnivå.
– Idrott är bra på många sätt, både för den enskilda människan och för samhället i stort. Det känns därför fantastiskt att varje år kunna bidra med nästan en halv miljon kronor till den lokala idrotten, säger Petri Berg.

Här kommer du i kontakt med Helsingehus