Riv inte ut ditt gamla kök – prata med oss först

Börjar köket sjunga på sista versen? Eller är luckorna hopplöst daterade? Då är det dags att inte riva köket.

Anna Mannskär, köksexpert HärjedalsKök, har nyss flyttat in i radhuset i Granloholm och kan inte bärga sig tills hon får byta sitt eget kök. ”Det blir mitt nästa projekt som jag ska dela med mej av i sociala medier när det är dags”, säger hon.

Det kanske inte är något större fel på det gamla köket men ibland vill man ha en förändring. Färgen är fel eller arbetsytorna för låga. Första tanken kanske är att ”nu ska hela rasket rivas” men det behöver inte alltid vara så drastiskt.

HärjedalsKök i Sundsvall kan ha en fiffigare lösning som dessutom inte behöver betyda nudlar till middag resten av året. Anna Mannskär, köksexpert HärjedalsKök brinner verkligen för hemmets samlingspunkt och har en gedigen erfarenhet när det gäller köksbyten.
– Jag älskar kök och har alltid varit köksintresserad så när jag fick frågan om att börja sälja kök tvekade jag inte.

Jag älskar kök och har alltid varit köksintresserad

Det roligaste med yrket är att få vara spindeln i nätet och komma fram till en helhetslösning, menar hon.
– Jag säljer inte bara kök utan har kontakt med elektriker, förhandlar fram bra rabatter på vitvaror och färg till exempel. Jag vill ge kunden ett mervärde.

När man står vid tröskeln och funderar på att uppgradera matrummet kan det vara en bra idé att boka Anna för ett hembesök innan man slår yxan i stommarna och börjar riva.
– Vi vill vara med i tankarna, varför förstöra sådant som kanske går att använda? Gamla 50-talsstommar håller ju hur länge som helst, säger Anna Mannskär.

De flesta kök är designade med en bra planlösning men HärjedalsKök kan uppdatera det befintliga och göra det mer funktionellt. Hon vill sudda bort föreställningen att de ”bara byter luckor”.
–  Vi gör så mycket mer; måttanpassar, platsbygger och dessutom har vi de bästa lådorna på marknaden.

Ställ frågor direkt till Anna

Innan Anna Mannskär knackar på har kunden fått en hemläxa.
– Tänk igenom vilken funktion som eftersträvas, om det är något som stör, om det är någonstans det absolut behövs lådor och så vidare. Har man en hushållsassistent till exempel som måste få plats i en låda.

Det är såklart också viktigt att fundera över budgeten.
– Jag vill hitta den bästa lösningen för kunden utifrån behov och plånbok. Ofta kommer kunden tillbaka och vill sätta in fler lådor.

Före och efter

När kunden har bestämt sig – vilket brukar ske direkt – skickas en beställning till fabriken i Funäsdalen. Efter ungefär sex veckor levereras delarna till monteringen i Sundsvall där allt sätts ihop.
– Det bästa är att kunden inte behöver bo i någon renovering.

För barnfamiljer kan det vara väl så knöligt att få vardagen att gå ihop utan att man ska behöva micra på middagen i vardagsrummet i flera veckor för att köket ska bytas.
– Med HärjedalsKök kan de äta frukost i det gamla köket och middag i ett nytt, fräscht.

Boka kostnadsfritt hembesök med Anna