Handelsbanken stärker sin lokala närvaro och söker nya medarbetare

Handelsbanken i Gävle tror stenhårt på att kombinera digitaliseringens möjligheter med en ännu starkare lokal närvaro. Därför satsar nu banken på att bli fler medarbetare.
– Vi söker rådgivare som vill utveckla de personliga relationerna med våra kunder, säger Peter Bergqvist på Handelsbanken i Gävle.

SÖKER PERSONAL. – Handelsbanken är inne i ett expansivt skede och nu behöver vi anställa ytterligare rådgivare, säger Peter Bergqvist ställföreträdande kontorschef på Handelsbanken i Gävle. Foto: Henrik Callmar

Det är ingen tvekan om att medarbetarna på Handelsbanken trivs.
– Absolut, säger Peter. Det är mycket ovanligt att vi går ut och söker medarbetare utanför banken som inte kommer direkt från sin utbildning. Det har knappt skett under de senaste decennierna. Trivsel och utvecklingsmöjligheter gör att de flesta stannar kvar.

Men nu är det alltså dags att förstärka Handelsbankens kompetenta gäng med ytterligare krafter.
– Handelsbanken satsar på att förstärka sitt lokala erbjudande och utveckla relationerna med våra kunder. För att på så sätt kunna erbjuda de tjänster och produkter som just den kunden har behov av. Det är därför vi behöver bli flera. Vi måste ju kunna erbjuda det vi säger att vi ska erbjuda.

Vi jobbar självständigt, men givetvis med uppbackning i form av kompetens hos kollegorna. Det finns en otrolig kunskap hos våra medarbetare på kontoret i Gävle. Foto: Henrik Callmar

Framförallt är det personal med erfarenhet från bank och/eller ekonomi som Peter letar efter.
– Ja i detta läge behöver vi medarbetare som redan har en utvecklad kompetens inom liknande verksamhet. Människor som byggt på sin yrkesverktygslåda under några år. Rollen som rådgivare på Handelsbanken är lite annorlunda.

”Vi jobbar med frihet under ansvar”

Ingrid Tillman, som är rådgivare på Handelsbanken, håller med.
– Jag har stora mandat att fatta beslut själv. Ansvaret är delegerat och det gör att kunden snabbt kan få besked och handläggningstiderna är korta. Jag gillar de korta beslutsvägarna och att jag har helhetsansvar för varje kund. Det gör att mina kunder är nöjda och det ger mig arbetsglädje.

Peter nickar.
– Sant, som rådgivare måste man tycka om att fatta beslut. ”Jobba utan ryggstöd” som vi brukar kalla det. Alltså självständigt, men givetvis med uppbackning i form av kompetens hos kollegorna. Det finns en otrolig kunskap hos våra medarbetare på kontoret i Gävle. Dessutom har vi i Gävle förmånen att ha ett regionhuvudkontor i samma hus där rådgivaren kan få ytterligare kompetensuppbackning vid behov.

Rådgivarna har ett helhetsansvar för kunden
– Det betyder att våra rådgivare måste kunna alla delar i kundprocessen. Men det betyder också att jobbet blir ännu mer intressant och att våra medarbetare blir verkligt kompetenta, säger Peter. Vid behov jobbar vi också i team. Det innebär att exempelvis en större företagskund kan ha flera kontaktytor med olika kompetenser.

Läs mer: Vi jobbar på Handelsbanken i Gävle

Han fortsätter:
– Hos oss jobbar man med stort eget ansvar och gillar att utveckla sig själv. Medarbetarna har högre beslutsmandat än gängse i branschen. Vi har tilltro och respekt för individen. I arbetsorganisationen och i kundrelationen.

Karriärvägarna inom Handelsbanken är många.

– I Handelsbanken har vi många kontor och det kommer att behövas fler chefer. Så för den som är intresserad av ledarskap finns stora utvecklingsmöjligheter framöver. Det är också möjligt att jobba som specialist med en fördjupad kompetens inom något område man brinner för.

Ingrid har jobbat på Handelsbanken sedan 1995 och hon ångrar inte sitt beslut att börja på banken.
– Jag uppskattar friheten jag har i jobbet. Jag skulle inte ha stannat kvar så länge om jag hade känt mig inboxad eller trängd i min yrkesroll. Faktum är att jag trivts varje dag jag gått till jobbet.

 

Just nu söker vi medarbetare till kontoret i Gävle, är du den vi söker?

  • Affärsrådgivare med fördjupad kompetens inom företagsmarknaden
  • Affärsrådgivare med fördjupad kompetens inom kapitalplacering

Länk:
http://mittjobb.se/jobb/ekonomi-finans-forsakring/tva-affarsradgivare/8286425