Det mest hållbara vi kan göra nu är stödja den lokala handeln

Den här senaste tiden har vårt jobb i Glada Hudiks gallerior blivit avsevärt mycket svårare. I vanliga fall handlar vårt jobb om att sprida budskapet till så många som möjligt att besöka Hudiksvalls stad så ofta som möjligt. Under de senaste veckorna så blir det budskapet väldigt svårt att torgföra då Folkhälsomyndigheter och regering säger annorlunda. Det vi vill berätta nu är att vi som jobbar med handeln i Glada Hudik gör allt vi kan för att erbjuda en så pass säker shoppingmiljö som möjligt. Dessutom erbjuder vi nu gratis hemkörning av varor från Hudikcitys butiker hela vägen fram till ”dan före dan”. För nu är det viktigare än någonsin att stötta centrumnäringen i Hudiksvall.

Det mest hållbara vi kan göra nu är stödja den lokala handeln

2020 har inte varit något lätt år för alla vi branscher som är beroende av det fysiska mötet. Hela besöksnäringen med hotell, butiker, caféer och restauranger har lamslagits av en pandemi ingen kunde förutse. I vanliga fall så brukar all vår kommunikation utåt uppmana så många som möjligt att besöka Glada Hudik så ofta som möjligt. Att ha den grundtanken i huvudet samtidigt som vi, liksom alla andra, givetvis har velat minska smittspridningen av Covid-19 har inte varit det lättaste att balansera i vår marknadsföring. Vi är just nu mitt uppe i den så kallade ”andra vågen” i Sverige – det låter som en film, och känslan är att vi nästan lever i en film det här året. Den andra vågen är här och vi har full förståelse för er som av olika anledningar är skeptiska till att besöka vår fina stadskärna.

Men innan du tar det där enkla beslutet att klicka hem dina varor från nätet, så vill vi bara göra dig uppmärksam på ett par saker. Att handla lokalt är det mest hållbara du kan göra just nu. När du handlar i Glada Hudiks butiker så ser du till att:

  • Skapa arbetstillfällen – att konsumera hos butiker, caféer, restauranger och frisörer gör att de kan anställa. Centrumnäringen är en stor anställare av unga.
  • Bidra till vår gemensamma välfärd – att konsumera i Hudiksvall gör att företagare här ökar sina intäkter och betalar mer i skatt till det gemensamma. Även om du konsumerar hos ett företag som är en kedja och kanske inte skattar i Hudiksvalls kommun, så bidrar du till att den butiken kan ha kvar sin personal här, som sedan betalar sin skatt här – ni fattar!
  • Göra centrumet levande – det är tack vare er kunder som väljer att konsumera i Hudiksvall som gör att vi får en levande stadskärna. Tänk efter vilken gemensam stad vill vi lämna efter oss till våra barn att växa upp i.

Sen förstår vi att du som läser detta är orolig över pandemin, det är helt okej, det är vi också. Vi vill dock göra er uppmärksamma på att vi gör allt vi kan just nu för att erbjuda en så pass säker shoppingmiljö som möjligt. Micke Sondell på Impira har de senaste veckorna hjälpt oss med att få till god skyltning på galleriornas golv samtidigt som han levererat handdesinfektionsmaskiner till våra gallerior. Vi har plockat bort en del möbler för att minska grupperingar, några sittplatser har vi dock kvar för de som vill vila benen mellan inköpen. Munskydd till de kunder som vill erbjuds i de flesta butiker samtidigt som vi ökat våra städrutiner. Allt för att du som kund ska känna dig trygg att besöka oss i dessa konstiga tider.

Vill du ändå inte besöka stadskärnan så har vi gjort det lätt för dig att bidra ändå. För en vecka sedan så startade vi upp gratis hemkörning av varor för Hudik Citys butiker. Det enda du som kund behöver göra är att ringa den butik du vill handla i. Sedan löser vår trevliga butikspersonal köpet med dig. Efter det så levererar vår centrumledare, Emil, varorna till dig. Gör du köpet innan klockan 12 så lovar Emil leverans samma dag – snabbare och hållbarare än internet! För mer info – besök www.hudikcity.se

Vi vill att du ska förstå att alla köp i Glada Hudik gör skillnad just nu! Så hjälp oss hjälpa dig att göra det rätta. Att se till att vi även efter pandemin är en trevlig handelsstad – det är hållbarhet på riktigt!