Häfla Bruks visar upp svenskt hantverk och innovation på Nordbygg

I samband med Nordbyggmässan den 23-26 april ställer Häfla Bruks ut för att visa upp sitt breda sortiment. Från landmärken som vattentornet i Vetlanda till moderna utrymningstrappor i Malmö, speglar deras arbete kvalitet, säkerhet och estetiska värden.

Stockholmsmässan, Älvsjö.

Häfla Bruks har länge varit synonymt med svensk industrihistoria och nutida innovation, vilket reflekteras i deras varierade projekt över hela landet. Under renoveringen av Vetlanda vattentorn levererade Häfla Bruks en rak trappa utformad för både funktion och säkerhet, komplett med barnsäkra räcken och en skyddsbur. Strukturen är inte bara en nödvändighet utan också en hyllning till hantverksskicklighet med sina varmförzinkade, underhållsfria komponenter.

Vetlanda vattentorn.

I Malmö, en stad känd för sin arkitektoniska charm, står Tullhuset som ett exempel på tidlös design. Under 2019-2020 års renovering bidrog Häfla Bruks med en utrymningstrappa i ”Malmögrönt”, vilket förstärker byggnadens historiska värde samtidigt som det uppfyller moderna säkerhetskrav.

Läs mer om vattentornet i Vetlanda eller Tullhuset i Malmö – projekt med rak trappa

Tullhuset, Malmö.

För den som besöker Hotell Fritiden i Ystad, tidigare ett kommunalt badhus omvandlat till ett hotell med kongressmöjligheter, illustrerar Häfla Bruks förmågan att integrera sin design i bevarade historiska miljöer. De levererade både utvändiga utrymningstrappor och en invändig trappa som förbinder flera våningar, vilket bevarar och framhäver byggnadens originaldetaljer.

Läs mer om Hotell Fritiden här – projekt med spiraltrappa

Hotell Fritiden, Ystad.

Läs mer om 24Storage i Malmö och om Stockholmsmässan i Älvsjö här – projekt med sträckmetall

Förutom att vara funktionella är Häfla Bruks produkter estetiskt tilltalande och finns på platser som Helix på Liseberg och Stockholmsmässan i Älvsjö. Genom användning av sträckmetall och lättdurk skapar de säkra, praktiska och arkitektoniskt intressanta lösningar.

Läs mer om Helix på Liseberg här – projekt med sträckmetall och lättdurk

Helix, Liseberg och Stockholmsmässan, Älvsjö.

Besök Häfla Bruks under Nordbyggmässan för en närmare titt på hur traditionellt hantverk och modern teknologi sammanflätas för att skapa hållbara och estetiskt engagerande konstruktioner.

Hitta till Häfla Bruks monter på Nordbygg här

 

Häfla Bruks AB

Vi finns i monter C19:35

Idag är Häfla Bruks en ledande leverantör av stål-, plåt- och metallprodukter med egen modern tillverkning och varmförzinkning. Vårt breda sortiment omfattar allt från sträckmetall, gallerdurk, räcken, trappor och ramper till plåtbearbetnings- och laserskärningstjänster. Med gedigen erfarenhet borgar Häfla Bruks för hållbara kvalitetsprodukter och en specialistkompetens utöver det vanliga.