Stora valmöjligheter på Ullvigymnasiet – Västmanlands största och bästa UF-skola 2021

Med 13 nationella program och många inriktningar att välja på erbjuder Ullvigymnasiet stora möjligheter att få en bra gymnasieutbildning.
Skolan är även certifierad för bordtennis av Riksidrottsförbundet och hockey-, basket- och musikprofil kan väljas till.

Julia Hämäläinen och Elin Folkwar på barn- och fritidsprogrammets, åk 2, lärde känna varandra när de började på gymnasiet och har blivit bästa vänner.

Skolan är ansluten till Teknik College Västra Mälardalen som tillsammans med regionens industrier och teknikföretag ser till att utbildningar av hög kvalitet levereras. I samverkan med Vård och omsorgscollage utvecklas skolans vård- och omsorgsprogram. Med behörig, engagerad personal och modern utrustning håller Ullvigymnasiet ställningarna som ett lärosäte i framkant.

Läs mer om Ullvigymnasiet och alla dess program och inriktningar här

August Andersson, restaurang och livsmedel, årskurs 2
När August skulle göra sitt gymnasieval tänkte han långsiktigt och ville göra något som han är intresserad av. Då blev det restaurang- och livsmedelsprogrammet. Han kommer också att läsa in ämnen för att få högskolebehörighet. ”Smakerna och det kreativa i matlagningen gör att jag tycker att det här är så roligt. Hemma är det mer grundläggande matlagning, här på skolan är det specialisering. Programmet är bättre än vad jag förväntat mig, jag trodde inte att lärarna skulle vara så underbara som de är, man blir som polare och klassen är som en enda stor familj”.

Skolan har ett nära samarbete med näringslivet på orten. Faktum är att alla program samverkar med näringslivet, om än i varierande omfattning. Elutbildningen samt den eftertraktade utbildningen inom VVS attraherar många elever.

Följ Ullvigymnasiet på Facebook här

Även Ullvigymnasiets industritekniska program har mycket moderna och ändamålsenliga lokaler och en utrustning som innefattar det allra senaste. Den digitala tekniken finns numera med i alla yrkesprogram.

Max Berggren och Kevin Englund, industritekniska programmet, årskurs 2. Max och Kevin har valt ett program som kan ge jobb efter studenten tack vare APL, arbetsplatsförlagt lärande, där eleverna knyter värdefulla kontakter. ”Det är näst intill garanti att få jobb efteråt ”, förklarar Kevin och uppger det som en stor anledning till att han sökte programmet. ”Det man lär sig här inne är det som vi kommer att hålla på med på företagen sedan”, säger Max. Båda berömmer stämningen i klassen, alla pratar med alla och man hjälps åt. Att lära sig datorprogrammet CAD och rita upp detaljer med exakta mått blev en mycket positiv överraskning under första året. Max läser också in de högskoleförberedande ämnena för att hålla alla vägar öppna.
En av fyra tjejer på Ullvigymnasiets industritekniska program.

En stor procent av skolans elever från både de yrkesförberedande och högskoleförberedande programmen läser vidare efter studenten. På ekonomiprogrammet samt service- och administrationsprogrammet startar och driver eleverna UF-företag i skarpt läge under tredje året.

Daniel Andersson och Shadi Mehrabi, ekonomiprogrammet, årskurs 1. ”Jag valde ekonomi för att det är ett så brett och man läser många intressanta ämnen som till exempel juridik och företagsekonomi. Jag kan tänka mig att bli mäklare eller något inom ekonomi. Programmet är lite bättre än vad jag trodde. Många sa att företagsekonomin skulle vara jobbig, men det tycker inte jag”, säger Shadi. Daniel valde ekonomiprogrammet av samma anledning, de roliga ämnena och de stora möjligheterna som programmet ger. ”Jag känner också flera som har gått här tidigare och som sagt att det är ett väldigt bra program med många roliga projekt. Här på skolan går det lätt att hitta en lugn plats att plugga på, och i cafeterian finns alltid något att handla”.

Tävlingen Västra Mälardalsnästet inom just Ung Företagsamhet har nyligen instiftats. Den slutliga vinnaren utses av en jury som bland annat består av kommunens näringslivsutvecklare och ett framgångsrikt företag.

Rifqa Al-Nuaimi och Taima Ghazal Fathallah har båda valt naturvetenskapliga programmet för att det ger så stora valmöjligheter.

Ullvigymnasiet – program och inriktningar:

Barn- och fritid
– Fritid och hälsa, Pedagogiskt arbete

Bygg- och anläggning
– Husbyggnad, Mark- och anläggning lärling, Måleri lärling

Ekonomi

El- och energi
– Automation, Elteknik

Fordon- och transport
– Karosseri och lackering lärling, Lastbil och mobila maskiner lärling, Personbil, Transport

Service och administrationsprogrammet
– Handel och service lärling

Industritekniska
– Produktion och maskinteknik

Introduktionsprogram
– Programinriktat val, Språkintroduktion, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ

Naturvetenskap
– Naturvetenskap

Restaurang- och livsmedel

Samhällsvetenskap
– Beteende, Medier, Information och kommunikation

Teknik
– Design och produktutveckling, Teknikvetenskap

VVS- och fastighet
– Fastighet lärling, VVS

Vård och omsorg

Gymnasiesärskola

Kontaktperson/er:
Studie och yrkesvägledare
– Saara Mustonen 0221-254 73
– Cecilia Holm 0221-254 28
– Carina Nilsson 0221-254 74
– Adi Osmanagic 0221-254 20

Besöksadress:
Badvägen 1

Postadress:
731 85 Köping

Telefonnummer:
0221-254 10

E-post:
ullvigymnasiet@koping.se

Hemsida:
http://ullvi.koping.se

Facebook:
https://www.facebook.com/ullvigymnasiet

Antal elever:
Drygt 1000

Öppet hus:
Gymnasieinformation endast åk 9 med vårdnadshavare lördagen den 13 november. Varmt välkomna!