NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle fortsätter att satsa på framtidens teknik – här är deras nya program

Är du intresserad av teknik och är på jakt efter en spännande utbildning? Om du väljer NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle kommer du bland annat att få tillgång till ett makerspace, vilket är en high tech-verkstad som är fylld av verktyg och maskiner. Där finns allt från 3D-skrivare, laserskärare och symaskiner till PCR-maskiner.
– Vårt makerspace är öppen för alla elever. Där kan de få utlopp för sin kreativitet, säger Karolina Häägg Franzén, rektor.

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle startade hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna och viktiga utbildningar inom tech, science och IT.

NTI Vetenskapsgymnasiet är Gävles nyaste gymnasium. Skolan har ett perfekt läge mitt emot Gävle Centralstation i helt nyrenoverade lokaler. Men vad är det som gör skolan unik? Enligt rektor Karolina Häägg Franzén är det flera saker.
– Vi utbildar eleverna så att de kan navigera i en digitaliserad framtid. De har även stora möjligheter att påverka, och delta i elev- och skolaktiviteter, där vi tillsammans skapar en bra skola, säger hon.

Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet och alla dess program och inriktningar här

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På över 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring.

Det är många elever som uppskattar skolans digitala tänk – och positiva framåtanda.
– Jag valde NTI och Naturvetenskapsprogrammet eftersom jag var intresserad av fysik, kemi, biologi och matematik. Bäst av allt är att programmet öppnar många dörrar senare i livet. Dessutom valde jag NTI för att skolmiljön är väldigt bra och att skolan ligger centralt mittemot tågstationen, säger Awa Jallow, årskurs 3 på Naturvetenskapsprogrammet.

Awa Jallow.

Robin Matsson går i årskurs 3 på Teknikprogrammet. Han valde NTI eftersom han hade planer på att plugga vidare efter gymnasiet – och möjligtvis bli speldesigner i framtiden.
– Inom NTI får man också chans att certifiera sig i till exempel Windows. Det såg jag som en möjlighet. E-sporten var också en stor faktor till varför jag valde NTI, men det var mestadels programmeringen som fångade min uppmärksamhet, säger han.

Robin Matsson.

NTI Vetenskapsgymnasiet lägger stor vikt vid att följa med i utvecklingen i samhället, men de blickar även framåt. Vilka yrken kommer att finnas om 30 år – och vilken teknik kommer att dominera på marknaden? Nu startar de den nya inriktningen teknikvetenskap på Teknikprogrammet.
– Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och fokuserar på matematik, fysik, teknik och programmering och passar dig som ser en framtid som bland annat civilingenjör, systemvetare eller programmerare, säger Karolina Häägg Franzén.

Skolan återfinns på Centralplan 3 i Gävle.

Inom teknikvetenskap fördjupar du dig också inom biotech. Med dagens utveckling av artificiell intelligens och internet of things är biotech en framtidsbransch.
– Det känns jättekul att kunna presentera ett helt nytt program. Vi är en liten skola, men vi är ett sammansvetsat team där alla arbetar nära varandra, både elever och lärare. Vårt mål är att bli ledande i Gävle vad gäller science, tech och IT, säger William Reidler, administratör och lärare i svenska samt digitalt skapande.

Fakta – NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle

Program och inriktningar:
● Naturvetenskapsprogrammet – inriktning Naturvetenskap
● Teknikprogrammet – inriktning Teknikvetenskap
● Teknikprogrammet – inriktning Informations- och medieteknik
● E-Sport – möjlighet att läsa som utökat program

Kontaktperson/er:
Karolina Häägg Franzén

Besöksadress:
Centralplan 3

Postadress:
80311, Gävle

Telefonnummer:
0761399132

E-post:
gavle@ntig.se

Hemsida:
www.ntigymnasiet.se/gavle/

Antal elever:
Cirka: 160

Öppet hus:
● 18/11-21
● 27/1-22
● 26/4-22