Kvalitet, hälsa och trivsel – på Hälsingegymnasiet stöttar alla varandra: ”En jättebra sammanhållning”

Hälsingegymnasiet har sedan starten 2008 haft tre ledord som genomsyrar hela verksamheten; kvalitet, hälsa och trivsel. Idag har de 243 elever – och det finns många fördelar med att vara en liten skola.
– Vi har en jättebra sammanhållning. Det är viktigt med goda kamrater som kan stötta och hjälpa varandra att lyckas, säger Roger Wallgren, rektor.

Hälsingegymnasiet är en fristående gymnasieskola i Bollnäs kommun som erbjuder tre högskoleförberedande program; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Tänk dig att du kommer till skolan och möts av ett uppdukat frukostbord. Du slår dig ner, pratar med dina klasskamrater och lärare om allt från dagens lektioner till vardagens bestyr. Det är precis så eleverna på Hälsingegymnasiet börjar sin dag.
– Vi har många elever som pendlar från till exempel Ljusdal och måste ta ett tidigt tåg. Nu hinner de, och självklart våra andra elever också, komma till skolan och landa innan det är dags för dagens lektioner, säger Roger Wallgren, rektor.

Läs mer om Hälsingegymnasiet och alla dess program och inriktningar här

Skolan har sedan många år tillbaka två starka profiler på skolan. Det framgångsrika UF-arbetet i kursen Gymnasiearbete och Naturguidning, ett ämne på det individuella valet.

Hälsingegymnasiet är en fristående gymnasieskola och de erbjuder tre högskoleförberedande program; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.
– Eftersom vi är en liten skola känner alla varandra. Det är även enkelt att komma i kontakt med lärarna, säger Roger Wallgren.

År 2020 utsågs Hälsingegymnasiet till Sveriges bästa UF-skola.
Hälsingegymnasiet tycker att det är viktigt att inspirera och hjälpa elever till en god hälsa.

Lilian Wallgren, skolledare på Hälsingegymnasiet, fortsätter:
– Alla har ett hemklassrum och när det är dags för en ny lektion behöver eleverna inte samla ihop sina saker och skynda sig vidare. Här är det lärarna som går mellan klassrummen.

Hälsingegymnasiet menar att trivsel är viktigt för att elever ska prestera bra och nå en hög kvalitet på sin utbildning. Hälsingegymnasiet satsar därför extra på att alla elever ska trivas.
Skolan har sedan starten 2008 haft tre ledord som genomsyrar hela verksamheten; kvalitet, hälsa och trivsel.

Roger Wallgren berättar att de är måna om att alla elever ska få en bra utbildning och att de är väl förberedda för högskolestudier. De erbjuder även stöd både före, och efter skolan i bland annat matte och kemi.
– Men det handlar inte bara om att ge stöd till de som tycker att vissa ämnen är svåra. En del vill ha hjälp för att nå ännu längre. Vi har elever med höga ambitioner, och även de behöver stimulans och stöttning för att nå sin fulla potential, säger han.

Hälsingegymnasiet vill erbjuda alla elever högsta möjliga kvalité på utbildningen.

Lilian Wallgren berättar att de är oerhört stolta över sina lärare och elever.
– Det finns så mycket spännande att berätta om vår skola, säger hon och vill passa på och lyfta fram skolans UF-arbete lite extra.

Det ska vara roligt att gå till en givande och trivsam dag på skolan. Alla elever på Hälsingegymnasiet får utrymme att vara sig själva, utan en mall eller ett fack att passa in i.

2020 utsågs Hälsingegymnasiet nämligen till Sveriges bästa UF-skola.
– Det var verkligen jättekul och ett erkännande att vi gör ett bra jobb. Vi är en liten skola, men vi är mycket mer än så. Här finns engagemang och en stolthet över att vara en del av Hälsingegymnasiet, avslutar Roger Wallgren.

Fakta – Hälsingegymnasiet

Program och inriktningar:
● Ekonomiprogrammet med ekonomisk inriktning
● Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap
● Teknikprogrammet med inriktningarna Informations- och medieteknik och Teknikvetenskap

Kontaktperson:
Roger Wallgren

Besöksadress:
Nyhedsbacken 3

Postadress:
821 31 Bollnäs

Telefonnummer:
0278-15000

E-post:
info@halsinge.se

Hemsida:
www.halsinge.se

Antal elever:
243 stycken