Hon hyllar Drottning Blankas Gymnasieskola: ”Lärarna gör alltid sitt bästa för att hjälpa oss att nå våra mål”

Drottning Blankas Gymnasieskola är en mindre friskola i centrala Gävle där alla känner alla. Här är gemenskapen god, trivseln hög och det personliga engagemanget stort.
Drömmer du om att bli jurist, kriminolog, stylist – eller att arbeta med marknadsföring är detta skolan för dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola finns i moderna, nyrenoverade lokaler på Centralplan 5 i Gävle, med närhet till tåg och bussar och erbjuder såväl yrkesprogram som högskoleförberedande program.

– Jag är otroligt nöjd med mitt gymnasieval. Relationerna med lärarna och eleverna är något som har betytt mycket för mig – och påverkat resultaten i mina studier till det positiva, säger Anton Eriksson, student i årskurs 3.

Drottning Blankas Gymnasieskola är en friskola i Gävle som startades 2013, då under namnet Plusgymnasiet. Sedan hösten 2018 ingår skolan i Drottning Blankas Gymnasieskola som idag har 27 gymnasieskolor på 23 orter runt om i Sverige. På skolan finns möjlighet att läsa både yrkesprogram som högskoleförberedande program inom fyra olika inriktningar – Ekonomi, Handel, Samhällsvetenskap och Hantverk.
– Vi lägger stor vikt vid att bygga relationer med våra elever. För oss är det jätteviktigt att alla elever känner sig sedda och blir bekräftade – varje dag, säger Åsa Nordgren Öberg, rektor på skolan.

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola och alla dess program och inriktningar här

Åsa Nordgren Öberg berättar att de arbetar efter devisen; ”Det är viktigt för mig att det går bra för dig”.
– Lärarna gör alltid sitt bästa för att hjälpa oss att nå våra mål. De bryr sig verkligen om hur det går för oss, säger Jonna Langeskär, student i årskurs 3, och fortsätter:

Jag är väldigt glad att jag valde Drottning Blankas Gymnasieskola.

Varje klass har en egen mentor som följer dem under hela gymnasietiden. Det skapar en trygghet och kontinuitet eftersom eleverna alltid har någon att vända sig till. Idag går cirka 260 elever på skolan, men målet är att bli 300 elever till 2023.
– Något annat som bidrar till den hemtrevliga och personliga atmosfären på skolan, och som är väldigt uppskattat, är att vi bjuder på frukost varje morgon. Det är en fin start på dagen där elever och lärare kan träffas och stämma av läget innan lektionerna börjar, säger Åsa Nordgren Öberg.

Drottning Blanka strävar hela tiden efter att vara en skola som bryr sig om både sina elever och den värld de så småningom ska ut i. Varje utbildning i skolan följer en specifik plan där man år ett fokuserar på personligt engagemang, år två på lokalt engagemang – och år tre på globalt engagemang. För den som vill ut i världen finns goda möjligheter att få göra sin APL i Europa.
– Vi arbetar även med resiliens för att öka elevernas motståndskraft. Det är ett evidensbaserat projekt som alla Drottning Blanka skolor genomför, säger Åsa Nordgren Öberg, och fortsätter:

Resiliens ger eleverna verktyg att kunna hantera motgångar och stärker deras självkänsla i både studier och vardagen.

Fakta – Drottning Blankas Gymnasieskola

Program och inriktningar:
● Ekonomiprogrammet
– Juridik och Internationell ekonomi
● Försäljnings- och serviceprogrammet
– Försäljning och marknadsföring
● Hantverksprogrammet
– Hår- och makeupstylist
● Samhällsvetenskapsprogrammet
– Kriminologi

Kontaktperson:
Åsa N Öberg, rektor.

Telefonnummer:
070-3489696.

Hemsida:
www.dbgy.se

E-post:
gavle@dbgy.se

Besöksadress:
Centralplan 5

Postadress:
803 11 Gävle

Antal elever:
Cirka 260

Ägare:
AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag som driver 140 gymnasieskolor i Sverige.