NTI – Gävles nya teknik- och vetenskapsgymnasium: ”Elever utbildas för att leda och navigera i en digital framtid”

På framtidens arbetsmarknad kommer kunskaper inom teknik och digitalisering vara ovärderliga, oavsett vilken bransch du väljer. NTI Vetenskapsgymnasiet erbjuder därför framtidssäkrade utbildningar för morgondagens utmaningar. Hit söker sig elever som vill bli läkare, ingenjörer, veterinär eller programmerare.
Gemensamt för dem är att de har höga ambitioner, en vilja att lära sig mer och målet att läsa vidare. Idag går drygt 120 elever på skolan. Blir du en av dem?

Efter NTI Vetenskapsgymnasiet är du väl förberedd för högre studier samt rustad med relevant och modern digital kompetens .

NTI Vetenskapsgymnasiet Gävle startades hösten 2018 för att möta det stora behovet av moderna utbildningar inom tech, science och IT. Här kan du välja mellan två program med olika inriktning.

Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap för dig som är intresserad av naturvetenskap, kemi, matematik, fysik och biologi och Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik för dig som är intresserad av teknik, problemlösning och programmering av såväl hård- som mjukvara.
– Allt som kan digitaliseras, kommer att digitaliseras. Frågan är inte om, utan när. Våra kunniga och erfarna lärare utbildar våra elever till att kunna både leda och navigera i denna digitaliserade framtid, säger Sofia Stoltz, rektor på skolan.

För dig som är intresserad av e-sport erbjuder NTI möjligheten att kombinera Teknik- eller Naturvetenskapliga programmet med ett utökat program i e-sport. Under e-sportkurserna fördjupar du dig inom spelet Counterstrike eller Leauge of Legends och lär dig mer om bland annat taktik, samarbete, hälsa och juridik utifrån ett e-sportsperspektiv.

NTI är en skola där du som elev får vara med och påverka. Allt från lokalernas utformning till ordningsregler och klubbar. Här finns ett aktivt elevråd, flera elevföreningar och makerspace – en kreativ skaparverkstad där du får skapa med ny teknik. Det finns ingen skolmatsal i skolan. Istället får eleverna ett matkort som gäller på flera restauranger i närheten av skolan.
– De elever som söker sig hit är ofta ambitiösa och har höga förväntningar. Hos oss är de med och formar sin egen framtid och får en fantastiskt fin grund att bygga vidare ifrån. Vårt mål är att samtliga våra elever ska läsa vidare på universitet eller högskola, säger Sofia Stoltz.

Efter NTI Vetenskapsgymnasiet är du väl förberedd för högre studier samt rustad med relevant och modern digital kompetens som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden redan efter studenten.
– Jag valde NTI för att jag hade planer på att plugga vidare efter gymnasiet, och möjligtvis bli speldesigner i framtiden. Inom NTI får man också chans att certifiera sig i till exempel Windows, som jag såg som en möjlighet. E-sporten var en stor faktor till varför jag valde NTI, men det var mestadels programmeringen som fångade min uppmärksamhet, menar Robin Matsson, årskurs 2 Teknikprogrammet.
– Jag valde NTI och Naturvetenskapsprogrammet för att jag var intresserad av fysik, kemi, biologi och matematik. Bäst av allt är att programmet öppnar många dörrar senare i livet. Dessutom valde jag NTI för att skolmiljön är väldigt bra och att skolan ligger centralt mittemot tågstationen, menar Awa Jallow, årskurs 2 Naturvetenskapsprogrammet.

NTI  –Vetenskapsgymnasiet Gävle

Program och inriktningar:
● Teknikprogrammet: Inriktning informations- och medieteknik
● Naturvetenskapsprogrammet: Inriktning Naturvetenskap
● E-sport: Möjlighet att läsa som utökat program

Kontaktperson:
Sofia Stoltz

Telefonnummer:
076-13 99 132

Hemsida:
https://www.ntigymnasiet.se/gavle/

Besöksadress:
Centralplan 3

Postadress:
803 11 Gävle

E-post:
gavle@ntig.se

Antal elever:
ca 120

Ägare:
AcadeMedia – norra Europas största utbildningsföretag.