Drottning Blankas Gymnasieskola – det personliga gymnasiet mitt i Gävle: ”Viktigt att alla elever känner sig sedda”

Drottning Blankas Gymnasieskola är en mindre friskola i centrala Gävle där alla känner alla. Här är gemenskapen god, trivseln hög och det personliga engagemanget stort. Drömmer du om att bli jurist, kriminolog, stylist eller kanske marknadsförare är detta skolan för dig.

Elever och lärare på Drottning Blankas Gymnasieskola lägger stor vikt vid att hjälpa varandra till framgång.

Drottning Blankas Gymnasieskola är en friskola i Gävle som startades 2013, då under namnet Plusgymnasiet. Sedan hösten 2018 ingår skolan i Drottning Blankas Gymnasieskola som idag har 27 gymnasieskolor på 23 orter runt om i Sverige.

Idag går cirka 240 elever på skolan men målet är att bli 300 elever till år 2022. På skolan finns möjlighet att läsa såväl yrkesprogram som högskoleförberedande program inom fyra olika inriktningar – Ekonomi, Handel, Samhällsvetenskap och Hantverk.
– Vi lägger stor vikt vid att bygga relationer med våra elever. För oss är det jätteviktigt att alla elever känner sig sedda och blir bekräftade, varje dag, säger Åsa Nordgren Öberg, rektor på skolan.

Skolan har myntat devisen ”Det är viktigt för mig att det går bra för dig”. Det summerar på ett bra sätt hur de arbetar.

De lägger stor vikt vid att hjälpa varandra till framgång och genom stort engagemang från såväl personal som elever når de tillsammans ett bättre resultat.

Varje klass har en egen mentor som följer klassen under hela gymnasietiden. Det skapar trygghet och kontinuitet och gör att eleverna alltid har någon att vända sig till.

Något annat som bidrar till den hemtrevliga och personliga atmosfären på skolan, och som dessutom är väldigt uppskattat, är att det varje morgon bjuds på frukost. Det blir en fin start på dagen där elever och lärare träffas och stämmer av läget innan lektionerna drar igång.

Drottning Blanka strävar hela tiden efter att vara en skola som bryr sig om både sina elever och den värld de så småningom ska ut i. Att välja Drottning Blankas Gymnasieskola är att välja engagemang. Varje utbildning i skolan följer en specifik plan där man år ett fokuserar på personligt engagemang, år två på lokalt engagemang och år tre på globalt engagemang. För den som vill ut i världen finns goda möjligheter att få göra sin APL någonstans i Europa en period under det sista året i skolan.

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola – hos oss är inga drömmar för stora.

”Jag har tidigare gått på en stor skola och ville gå på en mindre på gymnasiet, därför valde jag Drottning Blankas Gymnasieskola. Dessutom gillar jag att alla elever känner varandra, och att alla lärare vet vilka vi är.” – Ali Yousef, årskurs 3.

 ”Jag valde Drottning Blankas Gymnasieskola för jag var intresserad av kriminologi. Jag trivs väldigt bra för lärarna bryr sig om oss elever, och försöker alltid hjälpa oss så vi lyckas så bra vi kan.” – Hamid Faghihzadeh, årskurs 3.

Kort fakta – Drottning Blankas Gymnasieskola:

Program och inriktningar:
● Ekonomiprogrammet
Juridik och Internationell ekonomi
● Handelsprogrammet
Försäljning och marknadsföring
● Hantverksprogrammet
Hår- och makeupstylist
● Samhällsvetenskapsprogrammet
Kriminologi

Kontaktperson: Åsa Nordgren Öberg, rektor.

Telefonnummer: 070-3489696.

Hemsida: www.dbgy.se

Besöksadress: Centralplan 5.

Postadress: 803 11 Gävle.

E-post: gavle@dbgy.se

Antal elever: cirka 240.

Ägare: AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag som driver 140 gymnasieskolor i Sverige.