Ullvigymnasiet – ett lärosäte i framkant

Med 13 nationella program och många inriktningar att välja på erbjuder Ullvigymnasiet stora möjligheter att få en bra gymnasieutbildning. Skolan är även certifierad för bordtennis och basket av Riksidrottsförbundet, och hockey- och musikprofil kan väljas till.

Elever på barn- och fritidsprogrammet har till uppgift att lyssna på en podd och svara på frågor.

Skolans teknikprogram är anslutet till Teknik College Västra Mälardalen som stöttar med framgångsrika investeringar och ser till att det levereras utbildningar av hög kvalitet. I samverkan med Vård & Omsorg College utvecklas skolans vård- och omsorgsprogram. Med behörig, engagerad personal, ett välfyllt bibliotek och modern utrustning håller Ullvigymnasiet ställningarna som ett lärosäte i framkant.

Skolan har ett nära samarbete med näringslivet på orten där bland annat en eftertraktad VVS-utbildning ingår och en attraktiv el-utbildning i helt nyrenoverade lokaler. Även Ullvigymnasiets industritekniska program kan glädjas åt nya lokaler skapade för det rätta ändamålet.

En stor procent av skolans elever från både de yrkesförberedande och högskoleförberedande programmen läser vidare efter studenten. Eleverna på Ullvigymnasiet trivs, känner sig trygga och upplever lektionerna lustfyllda och stimulerande. När eleverna tycker till om vissa frågor i den landsomfattande elevenkäten som går ut till alla gymnasieelever, hör Ullvigymnasiet till de tio bästa skolorna i Sverige.

Ida Dahlin Persson och Daniel Nestor, samhällsprogrammet, åk 2.

Både Ida och Daniel valde samhällsprogrammet för att det är ett brett program som ger högskolebehörighet. Båda valde medier, information och kommunikation som inriktning. Det innebär en del lektioner med kameran som verktyg.
– Vi fotograferar utomhus med systemkameror och får olika uppgifter som vi ska lösa, berättar Ida som skulle kunna tänka sig fotograf som ett framtida yrke. De beskriver Ullvigymnasiet som en trygg skola med trevliga lärare och bra gemenskap.

Emilia Norling och Tim Chaisamak, restaurang och livsmedel, åk 2.

Emilia har valt inriktningen kock för att hon alltid har tyckt om att laga mat och baka. Hon läser in högskoleförberedande ämnen, vill plugga vidare och hoppas i framtiden kunna starta något eget. – Förhoppningsvis blir det mitt yrke, men först vill jag vidareutbilda mig. Sedan skulle jag vilja öppna en restaurang i Spanien.
Tim har valt inriktning servering, tänker fortsätta läsa och kan tänka sig att ha restaurangjobbet på sidan om. Både Emilia och Tim har varit hos svenska kocklandslaget i Stockholm.
– Nyttigt, lite nervöst i början och jättekul, säger båda om erfarenheterna där.

Samuel Vazquez Syrén, Abubakr Benay, Ridwan Isman och Fatme Khalil, na, åk 2.

De här eleverna valde naturvetenskapliga programmet för att få en bra grund att stå på. Abubakr och Fatme siktar på läkarstudier i framtiden, Samuel och Fatme har inga klara yrkesplaner än. Det bästa med det naturvetenskapliga programmet tycker de är specialkunskaperna, kunskaper som kan översättas i verkligheten, studievanan och att äntligen få svar på frågor och funderingar som ingen kunde ge svar på under uppväxten som till exempel varför vi andas som vi gör. Men även lärarna som verkligen vill att eleverna ska lyckas, klassen och gemenskapen får toppbetyg.

Ullvigymnasiet

Program och inriktningar:

Barn- och fritid
Fritid och hälsa, Pedagogiskt arbete

Bygg- och anläggning
Husbyggnad, Mark- och anläggning lärling, Måleri lärling, Plåtslageri lärling

Ekonomi
Ekonomi, Juridik

El- och energi
Automation, Elteknik

Fordons- och transport
Karosseri och lackering lärling, Lastbil och mobila maskiner lärling, Personbil, Transport

Handels- och administration
Handel och service lärling

Industritekniska
Produktion och maskinteknik

Introduktionsprogram
Programinriktat val, Språkintroduktion, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ

Naturvetenskap
Naturvetenskap

Restaurang- och livsmedel
Kök, Servering

Samhällsvetenskap
Beteende, Medier, information och kommunikation

Teknik
Design och produktutveckling, Teknikvetenskap

VVS- och fastighet
Fastighet lärling, VVS

Vård och omsorg
Funktionsnedsättningar, Sjukvård

Gymnasiesärskola

Kontaktperson/er:
Studie och yrkesvägledare Therese Pihl 0221-254 73, Carina Nilsson 0221-254 74, Adi Osmanagic 0221-254 20

Besöksadress:
Badvägen 1

Postadress:
731 85 KÖPING

Telefonnummer:
0221-254 10

E-post:
ullvigymnasiet@koping.se

Hemsida:
ullvi.koping.se

Antal elever:
Drygt 1 000 st

Öppet hus:
Öppet hus lördag 16 november kl. 10.00 – 13.00