Ullvigymnasiet – ett lärosäte i framkant
Elever på barn- och fritidsprogrammet har till uppgift att lyssna på en podd och svara på frågor.
Skolans teknikprogram är anslutet till Teknik College Västra Mälardalen som stöttar med framgångsrika investeringar och ser till att det levereras utbildningar av hög kvalitet. I samverkan med Vård & Omsorg College utvecklas skolans vård- och omsorgsprogram. Med behörig, engagerad personal, ett välfyllt bibliotek och modern utrustning håller Ullvigymnasiet ställningarna som ett lärosäte i framkant.
Skolan har ett nära samarbete med näringslivet på orten där bland annat en eftertraktad VVS-utbildning ingår och en attraktiv el-utbildning i helt nyrenoverade lokaler. Även Ullvigymnasiets industritekniska program kan glädjas åt nya lokaler skapade för det rätta ändamålet.
En stor procent av skolans elever från både de yrkesförberedande och högskoleförberedande programmen läser vidare efter studenten. Eleverna på Ullvigymnasiet trivs, känner sig trygga och upplever lektionerna lustfyllda och stimulerande. När eleverna tycker till om vissa frågor i den landsomfattande elevenkäten som går ut till alla gymnasieelever, hör Ullvigymnasiet till de tio bästa skolorna i Sverige.
Både Ida och Daniel valde samhällsprogrammet för att det är ett brett program som ger högskolebehörighet. Båda valde medier, information och kommunikation som inriktning. Det innebär en del lektioner med kameran som verktyg.
– Vi fotograferar utomhus med systemkameror och får olika uppgifter som vi ska lösa, berättar Ida som skulle kunna tänka sig fotograf som ett framtida yrke. De beskriver Ullvigymnasiet som en trygg skola med trevliga lärare och bra gemenskap.
Emilia har valt inriktningen kock för att hon alltid har tyckt om att laga mat och baka. Hon läser in högskoleförberedande ämnen, vill plugga vidare och hoppas i framtiden kunna starta något eget. – Förhoppningsvis blir det mitt yrke, men först vill jag vidareutbilda mig. Sedan skulle jag vilja öppna en restaurang i Spanien.
Tim har valt inriktning servering, tänker fortsätta läsa och kan tänka sig att ha restaurangjobbet på sidan om. Både Emilia och Tim har varit hos svenska kocklandslaget i Stockholm.
– Nyttigt, lite nervöst i början och jättekul, säger båda om erfarenheterna där.
De här eleverna valde naturvetenskapliga programmet för att få en bra grund att stå på. Abubakr och Fatme siktar på läkarstudier i framtiden, Samuel och Fatme har inga klara yrkesplaner än. Det bästa med det naturvetenskapliga programmet tycker de är specialkunskaperna, kunskaper som kan översättas i verkligheten, studievanan och att äntligen få svar på frågor och funderingar som ingen kunde ge svar på under uppväxten som till exempel varför vi andas som vi gör. Men även lärarna som verkligen vill att eleverna ska lyckas, klassen och gemenskapen får toppbetyg.
Ullvigymnasiet
Program och inriktningar:
Barn- och fritid
Fritid och hälsa, Pedagogiskt arbete
Bygg- och anläggning
Husbyggnad, Mark- och anläggning lärling, Måleri lärling, Plåtslageri lärling
Ekonomi
Ekonomi, Juridik
El- och energi
Automation, Elteknik
Fordons- och transport
Karosseri och lackering lärling, Lastbil och mobila maskiner lärling, Personbil, Transport
Handels- och administration
Handel och service lärling
Industritekniska
Produktion och maskinteknik
Introduktionsprogram
Programinriktat val, Språkintroduktion, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ
Naturvetenskap
Naturvetenskap
Restaurang- och livsmedel
Kök, Servering
Samhällsvetenskap
Beteende, Medier, information och kommunikation
Teknik
Design och produktutveckling, Teknikvetenskap
VVS- och fastighet
Fastighet lärling, VVS
Vård och omsorg
Funktionsnedsättningar, Sjukvård
Gymnasiesärskola
Kontaktperson/er:
Studie och yrkesvägledare Therese Pihl 0221-254 73, Carina Nilsson 0221-254 74, Adi Osmanagic 0221-254 20
Besöksadress:
Badvägen 1
Postadress:
731 85 KÖPING
Telefonnummer:
0221-254 10
E-post:
ullvigymnasiet@koping.se
Hemsida:
ullvi.koping.se
Antal elever:
Drygt 1 000 st
Öppet hus:
Öppet hus lördag 16 november kl. 10.00 – 13.00