Realgymnasiet – gör det roligt och  lär på riktigt

Realgymnasiets utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften. Så varför inte välja något du verkligen gillar under gymnasieåren? Här finns möjlighet att till exempel utvecklas som ryttare, få D9-behörighet som djurvårdare eller ta ett internationellt certifikat som skidlärare och söka jobb utomlands.
Att göra de tre åren på gymnasiet lustfyllda är en säker väg till framgång.

Att göra de tre åren på gymnasiet lustfyllda är en säker väg till framgång.

Turismen i Sverige växer snabbt. Naturturismen omsätter redan 3,6 miljarder kronor per år enligt Turismforskningsinstitutet ETOUR.  Fler utbildade guider behövs både i och utanför landet. Realgymnasiet kan hjälpa till att tillgodose detta behov genom sitt natur- & äventyrsprogram. Eleverna får prova på olika aktiviteter under första året, för att under följande år fördjupa sig inom till exempel alpin skidåkning, naturguidning eller som paddlings- eller klättringsinstruktör. Med den ledarskapsutbildning som ingår i programmet är eleverna eftertraktade även i andra branscher.

83,2 procent av Realgymnasiets elever är i sysselsättning sex månader efter studenten

91,7 procent av Realgymnasiets elever går ut med en gymnasieexamen, och 83,2 procent är i sysselsättning sex månader efter studenten, jämfört med cirka 60 procent för riket i övrigt. Det är siffror som talar för sig själv. Dessutom håller Realgymnasier i landet hög kvalitet enligt Skolinspektionen där 86 procent av skolorna undgår anmärkningar.

Att göra de tre åren på gymnasiet lustfyllda är en säker väg till framgång.
Att göra de tre åren på gymnasiet lustfyllda är en säker väg till framgång.

Realgymnasiet är nu den enda gymnasieskola i Västerås som erbjuder inriktningen hund. Vare sig du väljer naturbruk äventyr, hund, häst eller djurvård eller hantverksprogrammet med stylistinriktning ordnar skolan spännande praktikplatser inom de olika verksamhetsområdena. För elever som valt hästinriktning kan APL, arbetsplatsförlagt lärande, ordnas hos Holsteinerförbundet eller på Warendorf i Tyskland. Det finns också möjlighet att få åka till Sydafrika. Skolan har ett gott samarbete med näringslivet. Evidensia är ett exempel på en samarbetspartner som efterfrågar kompetent personal som gärna får vara utbildade på Realgymnasiet.

Realgymnasiet

Program och inriktningar: 5 olika profiler;

  • Hantverk: stylist
  • Naturbruk: djur/ hund/ häst/ natur- och äventyr

Kontaktperson/er:
Anki Palerby Hjelmqwist
0766 – 47 20 76

Besöksadress:
Sigurdsgatan 14
721 30, Västerås

Telefonnummer: 
Växel: 010-139 86 20

E-post: 
vasteras@realgymnasiet.se

Hemsida:
www.realgymnasiet.se

Antal elever:
ca 200 st

Öppet hus:

  • 16/11 kl 12.00-14.00
  • 20/11 kl 17.00-19.00
  • 25/1 kl 12.00-14.00
  • 5/2 kl 17.00-19.00