Kopparlundsgymnasiet – nu med spelutveckling på schemat

Lärande genom skarpa projekt är en av Kopparlundsgymnasiets grundpelare. I somras skapade skolans elever utställningen Generation Z på Västmanlands läns museum och varje år ansvarar de för caféet på gymnasiemässan.

Anrika industrilokaler bidrar till trivseln på skolan.

Kopparlundsgymnasiet arbetar ämnesintegrerat och ofta praktiskt med verk­lighetsnära projekt och teman som rör aktuella händelser i samhället, som till exempel spelutveckling med digitalisering. Att jobba i projekt skapar en ”vi-känsla” och eleverna lär känna varandra. KG-andan är ett begrepp på skolan och står för omtanke och trygghet.
– Vi jobbar väldigt mycket med elevhälsa. I och med att det är en liten skola, kan vi snabbt fånga upp elever som behöver extra stöd, berättar Andreas Lundin.

Att jobba i projekt skapar en ”vi-känsla.”

Andreas Lundin, administratör på skolan, kikar på vad eleverna jobbar med.

Skolan har Västerås Entreprenörsgymnasium som huvudman och är inte vinstdrivande, vilket gör att överskottet går tillbaka till skolan och eleverna. Genom att satsa på eleverna kan de erbjuda alla elever gratis träningskort och språkresor.

Jonatan Lie fastnade för Kopparlundsgymnasiet på en prova-på-dag och blev ännu mer övertygad efter att ha besökt skolan på öppet hus:
– Det är en liten skola där alla känner alla. Det blir friare, lugnare och skönare på det sättet. Man gör säkert samma saker som på andra skolor, men här är det på ett mer avslappnat sätt, säger Jonatan.

Jonatan, Ahmed och Abdirisaq är klasskamrater. Bra atmosfär, alla känner alla, väldigt få konflikter och bra lärare är åsikter som de delar alla tre.

Ahmed Mubarak Muse började på en annan gymnasieskola, men trivdes inte.
– Jag visste inget om Kopparlundsgymnasiet innan, men ville ändå ge skolan en chans. Det blev väldigt bra, säger Ahmed.

Abdirisaq Hassan Hussen kan tänka sig ett eget företag i framtiden. Då passar både UF-företagandet och kursen i entreprenörskap väldigt bra.

Kopparlundsgymnasiet       

Program och inriktningar:
Samhällsvetenskaps- och estetiska programmet

Kontaktperson/er:
Susanna Hodin (rektor), Andreas Lundin (skoladministratör)

Besöksadress:
Sintervägen 6

Postadress:
721 30 Västerås

Telefonnummer:
073 242 26 25

E-post:
info@kgy.se

Hemsida:
www.kgy.se

Antal elever:
160

Öppet hus:
Ej satt ännu