”Vi brinner för människors hälsa – och för planeten vi bor på”

I 32 år har Great Earth utvecklat säkra och effektiva kosttillskott med omtanke för både människa och natur. Idag är man ett av Sveriges ledande märken för naturliga hälsoprodukter, men hjärtat finns kvar i Gävle.

”Vi brinner för människors hälsa – och för planeten vi bor på”

– Vi är stolta över vår lokala förankring och närheten vi har till våra kunder, säger Sanna Malmström, försäljningschef på Great Earth. Det finns fantastisk kompetens att hitta på hemmaplan, och när vi tar in någon utifrån väljer vi distansjobb eller andra lösningar för att inte flytta på företaget.

Great Earths breda sortiment av vitaminer och mineraler går idag att hitta i över 800 apotek och hälsokostbutiker över hela landet, utöver en uppsjö erkända webbshoppar. Det är lätt att få intrycket av ett globalt mångmiljardföretag, men faktum är att den svenskägda verksamheten som omfattar ett tiotal personer fortfarande har sin bas i lilla Hille utanför Gävle.

Vi är stolta över vår lokala förankring och närheten vi har till våra kunder.

Skälen till det, menar Sanna Malmström, är flera.
– Verksamheten har alltid utgått härifrån så det är självklart för oss att behålla den värdefulla kopplingen. Det är också viktigt för oss att vara flexibla och att kunna ta snabba beslut, då krävs en ganska liten och tajt organisation med bra dialog mellan de anställda.

Osäker på vilken återförsäljare som finns nära dig – här är listan.

För att produkterna ska hjälpa kunderna så mycket som möjligt är hög kvalitet ett måste, konstaterar Sanna Malmström. Ett led i detta är ständigt förbättra kosttillskottens sammansättning så att så mycket som möjligt kan tas upp av kroppen.
– I våra magnesiumtabletter har vi till exempel tillsatt svartpeppar, gurkmeja och vitamin B6 som samverkar för att öka upptaget. Tittar man på våra tillskott med C-vitamin är de gjorda så att de långsamt tas upp under 8 timmar istället för att bara kissas ut. Det finns en tanke bakom allt vi gör, och ett syfte med allt som finns i våra produkter. Man ska inte äta en massa utfyllnad som man egentligen inte behöver och som bara slösar på jordens resurser.

Det finns en tanke bakom allt vi gör och ett syfte med allt som finns i våra produkter.

Att inte bara ta hand om sig själv utan även sin omgivning är en annan viktig grundpelare för Great Earth. Som första företag i branschen har man därför valt att utvärdera och dela med sig av verksamhetens hållbarhetsarbete i en offentlig rapport.
– Vi brinner för människors hälsa, men också för planeten vi bor på, säger VD Jorunn Wallton-Haaland. Hela vårt arbete genomsyras av ett hållbarhetstänk, från idé till att burken står på frukostbordet. Det kan handla om alltifrån att skala ner på onödigt emballage till klimatvänliga transporter – i år har vi till exempel som mål att inte köra fler än tre frakter med flyg och istället använda båt.

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med kvalitet i våra produkter

Jorunn Wallton-Haaland tog över rollen som VD i somras, och ser en spännande och expansiv tid framöver.
– Som företag går vi mot ännu mer individanpassade produkter, en ny digital plattform och på sikt flera nya tjänster. Wellness ligger ju i tiden så branschen rör sig hela tiden framåt, men det får samtidigt inte bli en snabb trend som bara försvinner. Vår egen och planetens hälsa är så viktiga frågor och vi kommer att jobba hårt för att det ska fortsätta vara det.

Här hittar du vårt utbud av produkter.