Hammerdalsföretaget satsar på de anställda – köpte specialanpassade iläggssulor till hela personalen

Här glider de omkring i sina sköna skor. Eller skor med sköna sulor i alla fall.
Attacus trähustillverkning i Hammerdal investerade bokstavligen i de som jobbar närmast golvet, nämligen anställdas fötter.
– Vi beslutade att köpa in ortopediska sulor till alla våra anställda, berättar David Roos, produktionschef Attacus trähus.

Hammerdalsföretaget satsar på de anställda – köpte specialanpassade iläggssulor till hela personalen

 

– Vi beslutade att köpa in ortopediska sulor till alla våra anställda, berättar David Roos, produktionschef Attacus trähus.

Gå & löpkliniken besökte husfabriken för att berätta om vikten av att ha riktigt på fötterna med tanke på den belastning, som det blir med att gå på hårda underlag. Efter det mötet gjorde Attacus trähus slag i saken och köpte in sulorna till alla anställda.

– Såväl till de som jobbar på golvet som till kontorsanställda, säger David Roos.

Varje sula är utprovad individuellt och anpassad till personen i frågas fötter.

– De är uppbyggda där det behövs och dessutom med mycket stötdämpning, samt att materialet är tunt för att passa i de flesta skor. Jag flyttar mina sulor emellan flera par utom kanske finskorna, säger David Roos.

Läs också: Så går en ortopedteknisk undersökning till

Visserligen är de ortopediska sulorna dyrare i inköp än vanliga standardsulor, men ledningen på Attacus är övertygade om de har igen det i form av minskade sjukskrivningar.

– Men det är givetvis något svårare att utvärdera. Enligt Gå & löpkliniken minskar även skoslitaget, säger David Roos.

De som har haft problem med ryggen eller ont i knäna och fötterna upplever att de blivit bättre efter att ha använt sulorna.

– Det krävs att man har bra skor framför allt om man ska gå omkring på ett betonggolv hela dagarna, vilket övervägande delen av våra anställda gör.

Utmaning i början var att få folk att fortsätta använda sulorna förbi inkörningsperioden, det kan faktiskt vara så att man får ont i fötterna från början.

– Men efter att man använt de ett tag så tycker de jag har pratat med att de är jättesköna.

Om en månad ska inköpet utvärderas men David Roos är redan nu ganska säker på att effekterna varit positiva.

– Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta använda sulorna.