Friskis&Svettis storsatsar på sina medlemmar

Precis som deras koncept är Friskis&Svettis i Nynäshamn i ständig rörelse. De tänker alltid framåt för att deras medlemmar ska trivas – och känna glädje med att träna under hela livet.
– Under våren kommer vi bland annat att möblera och måla om i lokalerna för att skapa effektivare ytor, säger Yvonne Björnén, vd och friskisledare.
Med nysatsningen på Friskis&Svettis i Nynäshamn innebär det att man använder lokalerna smartare.

Personalen ser fram emot satsningarna under det nya året

Nynäshamn växer och allt fler väljer att lämna storstadens buller till förmån för den naturnära kommunen. Friskis&Svettis etablerade sig på orten redan 1993 och 2012 flyttade verksamheten in i Sjötelegrafen, Träningsverkstan. Och de har märkt av den positiva utvecklingen som råder i området.
– Det känns jätteroligt. Vi har egentligen utvecklats hela tiden, men nu börjar gymmet bli trångt och vi satsar på att växa ännu mer. Vi har precis påbörjat vårt största projekt hittills sedan öppningen 2012, säger Yvonne Björnén, vd och friskisledare.

Vi har otroligt bra gemenskap

Friskis&Svettis lokaler i Nynäshamn är cirka 1 700 kvadratmeter. Enligt Yvonne Björnén har de tillräckligt med yta, men att de inte har använt utrymmet på ett effektivt sätt. Deras två stora gruppträningslokaler brukar till exempel stå tomma mellan passen.
– Vi kommer att flytta cirkelgymmet till en av lokalerna, måla om och fräscha till utrymmen samt skapa bättre plats för våra maskiner. Vi kommer även att bygga en träningsrigg med monkey bar i en av gruppträningslokalerna. Vi är måna om att våra medlemmar ska må bra och trivas hos oss, säger Yvonne Björnén och berättar att Friskis tar emot alla önskemål om förbättringar.

Boka ditt nästa träningspass här! 

– Vi har bara haft två högtalare i gymmet och det har varit ett problem. Vi kommer att installera fler högtalare i gymmet och i en av salarna. Det känns jättebra att vi har möjlighet att skapa en ännu bättre miljö för våra medlemmar, säger hon.

Friskis&Svettis tog emot sina första medlemmar redan 1978 och idag finns de över hela Sverige och i många europeiska länder. De välkomnar människor i alla åldrar, livsstilar och intressen. De kallar sig för en stolt ideell förening som engagerar – och förändrar.
– Vi är fyra anställda och cirka 90 personer som arbetar ideellt hos oss i Nynäshamn. De brinner verkligen för Friskis&Svettis. Allt överskott går direkt tillbaka till verksamheten. Det känns bra att vi kan erbjuda lägre priser utan att tumma på kvalitén, säger Yvonne Björnén.

Det är ingen hemlighet att de flesta köper gymkort i januari, och att det är mer folk i rörelse under årets första tre månader. Men det är inget problem för Friskis&Svettis i Nynäshamn som dessutom gör allt vad dom kan för att inte störa övrig verksamhet under ombyggnationen.
– Det kommer till exempel bara ta en dag att flytta alla maskiner. Idag har vi cirka 2 700 medlemmar och vi har plats för fler. Vårt mål är att fortsätta att öka och utveckla vår verksamhet. Vi har tagit fram en väl genomtänkt strategi som sträcker sig fram till 2022 – och det känns otroligt spännande, säger Yvonne Björnén som är övertygad om att deras medlemmarna kommer att bli nöjda med utvecklingen.

Vill du börja träna med oss? Bli medlem här!

Faktaruta Friskis&Svettis Nynäshamn

Öppettider: 05.00-23.00

Adress: Telivägen 16

Erbjuder bland annat: Gruppträning, gym, spinning, yoga, cirkelgym, träning för barn och ungdom, seniorträning och löpning.

Passar: Alla.

 

Mer info: friskissvettis.se/nynashamn