”Vi har en passion för husbilar”

Allt fler väljer att köpa en husbil eller husvagn istället för ett fritidshus. En positiv utveckling som välkomnas av Forsbergs Fritidscenter i Borlänge. Sedan starten 2015 har de bland annat dubblat antalet anställda – och intresset för deras verksamhet fortsätter att öka.

”Vi har en passion för husbilar”

Snart är sommaren här och det är många som har börjat planera inför semestern. Men det är inte lätt att göra alla i familjen nöjda. Men tänk om det fanns ett sätt att få med alla önskemål i planeringen? Svaret är en husbil eller husvagn. Allt fler svenskar har börjat upptäcka fördelarna med ett rullande hem – och friheten som kommer på köpet.
– Våra kunder vill röra på sig och upptäcka nya ställen. Jag har själv en husvagn, men jag kommer nog att byta ut den till en husbil om några år. Idag är våra kunder mellan 50 och 60 år, men vi märker att allt fler barnfamiljer har fått upp intresset för både husbilar och husvagnar, säger Jörgen Sjuls, platschef.

Vi tar hand om våra kunder och vill alltid ge service med guldkant. Här kan du bli medlem i vår kundklubb.

Forsbergs Fritidscenter i Borlänge öppnade 2015 och är en del av en Nalka Invest AB. De har verksamheter över hela Sverige vilket har gjort dem till en stark aktör i branschen med ett stort utbud av både nya och begagnade husbilar och husvagnar.
– Det känns jättebra att vi har en stabil ägare i ryggen. Vi har en unik portfölj av märken, kompetens samt lång erfarenhet av sälj och service, säger Jörgen Sjuls.

Läs mer om vår historia här.

Intresset för både husbilar och husvagnar växer och vi har ett brett utbud i alla prisklasser

När Forsbergs Fritidscenter i Borlänge startade upp verksamheten blev de chockade, men även glatt överraskade av allmänhets intresse för deras tjänster och produkter. De har bland gått från 6 till 12 anställda och kan redovisa en omsättning på 100 miljoner kronor per år.
– Det har varit en häftig resa och fantastiskt roligt. Vi har kul på jobbet och en passion för husbilar och husvagnar. Det är det här som vi brinner för. Jag är mycket positiv inför framtiden. Vi har redan sålt 25 husbilar under årets första två månader, säger Jörgen Sjuls.

Vill du jobba tillsammans med oss? Klicka här!

Utvecklingen av husbilar och husvagnar går fortsatt framåt och allt fler bekvämligheter går numera att går numera att välja till.

I slutet av 2016 flyttade Forsbergs Fritidscenter i Borlänge till nya och större lokaler. Det innebar att de blev en fullserviceanläggning med en rejäl verkstadsyta och en biltvätt. Jörgen Sjuls ser fram emot att få visa upp lokalerna – och att fira två framgångsrika år den 16 mars tillsammans med kollegor och allmänheten.
– Vi ska bjuda på lite enklare mat och underhållning, men vi kommer även att ha kampanjer på våra nya lagerbilar. Under 2018 kom nya skatter och vi trodde att det skulle påverka försäljning och resultat, men vi fortsätter att växa, säger han och berättar att de har fordon med låga skatter i lager för dem som är ute efter en billigare prisklass.

– Vi har priser för alla plånböcker. Däremot så ser vi att allt fler är ute efter exklusivare husbilar och husvagnar. Det är otroligt spännande att följa med i utvecklingen och det kommer hela tiden ny teknik och lyxiga tillbehör.

Här kan du spana i våra nyaste husbilar

Fakta Forsbergs Fritidscenter i Borlänge

Märken: Concorde, Frankia, Niesmann+Bischoff, Bürstner och Hobby husbilar.

Utställningshall: Cirka 1 200 kvm.

Övrigt: Serviceverkstad för husbil och husvagn, tillbehörs- och reservdelsbutik.

Är ett av sju center runtom i Sverige – Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar.

Nordens största husbils- och husvagnsförsäljare.