Så jobbar de på Kramfors bästa arbetsplats

Ena dagen mitt i händelsernas centrum, andra dagen i lite mer rofylld avskildhet.
På Folksam i Kramfors är personalen nöjda med toppfräscha lokaler och flexibla arbetsplatser.
– Den här miljön passar de allra flesta, säger säljcoachen Petter Thelin.

Petter och Sara stortrivs på den nya aktivitetsbaserad arbetsplatsen.

Med sina drygt 400 anställda är Folksam i Kramfors en av de tre största privata arbetsgivarna i kommunen. Kontoret i Frånö är det största i landet efter huvudkontoret i Stockholm och är organiserat i fem avdelningar varav de två största är telefonrådgivning och kundservice. Lokalerna är nyligen renoverade och inredda i varma, jordnära färger. Här finns kreativa mötesrum – alla döpta efter orter i Höga Kusten – luftiga kontorslandskap och en fin matsal.

Folksam har satsat på en aktivitetsbaserad arbetsplats vilket innebär att personalen inte har fasta arbetsplatser utan kan variera dem utifrån behov och arbetsuppgifter. Petter Thelin är säljcoach på Folksam och trivs bra med det nya upplägget.
– Jag trivs jättebra här, det är en god gemenskap och härliga lokaler. Jag får energi av andra och vill gärna sitta i smeten. Men det går också att dra sig undan om det skulle behövas. Därför tror jag att en sådan här arbetsplats passar de allra flesta, säger han.

Helt plötsligt träffar man människor som man inte visste jobbade här.

Hans kollega Frida Larsson instämmer. Hon uppskattar de stora och luftiga lokalerna.
– Helt plötsligt träffar man människor som man inte visste jobbade här. Jag tror att många kollegor även umgås på fritiden. Det är trevligt att komma till matsalen på lunchen eller fikapausen och träffa andra.

Hon arbetar med telefonrådgivning och halkade in på Folksam som på ett bananskal.
– Tanken var att jag skulle jobba ett tag och sedan plugga. Men det finns liksom ingen anledning att sluta här. Det är en trygg och seriös arbetsplats, säger hon.

För Folksam är det viktigt att arbetsklimatet är öppet, gott och välkomnande.
– Som ny blir man välkomnad och en i gänget, säger Veronica Söderberg, avdelningschef inom telefonrådgivning.

När Folksam etablerade sig på orten i början på 1990-talet var de ett välkommet tillskott och växte snabbt. Kramforskontoret är viktigt för Folksam.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss här

Marcus Söderberg är chef för kundservice.
– En av våra styrkor är att vi alltid varit flexibla. Med en aktivitetsbaserad arbetsplats har vi bättre förutsättningar att var det även framåt. Vi jobbar hårt för att vara en modern arbetsgivare som erbjuder en omväxlande och kreativ miljö.

Nu söker vi personal till vårt kontor i Kramfors – Skicka in din ansökan idag