Boka nästa konferens i Möjligheternas hus!

De flesta Östersundsbor har säkert någon gång varit på dans eller konsert på Folkets Hus. Men huset erbjuder mycket mer än så – inte minst som konferensanläggning med modern teknik och skräddarsydda lokallösningar.

Boka nästa konferens i Möjligheternas hus!

En fullmatad vår väntar Folkets Hus Östersund! Första helgen i februari är det dags för Jämtlands hem & villamässa i Vinterträdgården och de kommande månaderna får PB-Hallen besök av storheter som Lasse-Stefanz, Jill Johnson, Molly Sandén och Petter.

Men verksamhetschefen Sara Arhusiander ser minst lika mycket fram emot vardagarna, då huset fylls av minglande konferensgäster.
– Vi har otroliga möjligheter här när det gäller konferenser och kongresser. Det går att arrangera möten hos oss för alltifrån två personer och upp till 760 och vi kan skräddarsy lokalerna på så många olika sätt utifrån bokarens önskemål.

För stora konferenser väljer många PB-Hallen, som är den största och mest kända lokalen i huset. Här går det till exempel att använda en utdragbar läktare med plats för 570 personer eller att ha så kallad skolsittning på plant golv med bord och stolar för 324 konferensdeltagare. För lite mindre konferenser finns Arnljotsalen, som är något av Sara Arhusianders egna favorit.
–  Den har ett stort och fint ljusinsläpp, högt i tak, ett härligt trägolv och bra akustik. En bra sak är också att man kan dela av den med en vägg, om man till exempel vill ha storsittning på förmiddagen och två seminarier på eftermiddagen.

Här kan du se våra lokaler – och missa inte att även ta en titt på vår restaurang

Samtliga lokaler är modernt utrustade på ljud- och ljusfronten med projektorer, högtalare och headset, och de större lokalerna har även hörslinga.
– Sedan har vi foajén som jag ser lite som husets hjärta, med närhet till alla de stora konferenslokalerna i ett och samma plan. Konferenser handlar ju även om mötena som sker under kaffepauserna och det är inte alla konferensanläggningar som kan erbjuda den möjligheten på samma sätt som vi, säger Sara Arhusiander.

Med en stor gratisparkering, fenomenala bussförbindelser, närhet till järnvägsstationen och närmaste hotell bara ett stenkast bort kunde knappast det geografiska läget vara bättre. I Folkets Hus populära lunchrestaurang, med sina bufféluncher och berömda salladsbord, lagas även mat till konferensgästerna. Allt efter kundernas önskemål.
– Många vill ha närproducerad mat och där har vi gott om leverantörer. Ofta blir det mingellunch i foajén, i andra fall dukar vi upp i Vinterträdgården, som även är populär som konferens- och mässlokal.

Förutom konserter, danser, mässor och konferenser går det att hyra anläggningen för fester och middagar. Dessutom finns en fastighetsavdelning som hyr ut kontor till fackföreningar och företag.
– Jag brukar kalla det möjligheternas hus, för det är verkligen det, säger Sara Arhusiander.

Vill du veta mer? Här är våra kontaktuppgifter.

Om Folkets Hus Östersund
Folkets Hus Östersund har fem större konferenslokaler och sex mindre grupprum att hyra, med plats för upp till 760 personer.  Konferenserna erbjuds i paket på hel- eller halvdag där huvudlokal, konferensljud- och ljus, lunch och fika ingår i båda paketen. Trevliga allmänna ytor så som restaurangen, caféet och foajén.

Välkommen att kontakta Folkets hus för offert och bokning.