Fastpartner lyssnar på sina hyresgäster – stora som små

När Prolympiaskolans nya lokaler invigdes i augusti 2018 fick barnen på skolan en inflyttningspresent av hyresvärden Fastpartner. De fick önska sig nånting till sin nya fina skolgård för 50 000 kr. Vad som helst. Lagom till 1-årsjubileet har de bestämt sig – de vill ha mer asfalt.

Fastpartner lyssnar på sina hyresgäster – stora som små

Fastpartner, som byggt och förvaltar lokalen där Prolympia har sin verksamhet, är en av Gävles största privata fastighetsägare. En viktig del i deras arbete är att tillsammans med hyresgästen utveckla fastigheten, som en del i strategin att skapa nöjda kunder som vill hyra länge.
– Det ligger såklart i vårt intresse att lyssna på våra hyresgästers önskemål, så när Prolympias elever såg att det behövdes ytor för att skapa en ännu bättre skolgård lyssnade vi givetvis på dem, säger Fredrik Thorgren, regionchef på Fastpartner. Även om vi nog hade räknat med nåt lite mer spektakulärt, lägger han till med ett leende.

Läs mer om oss på Linkedin!

Lagom till skolstart och ettårsfirandet beräknar Fastpartner att skolgårdens nyheter ska vara färdiga – en större asfaltsyta för bollspel åt de lite äldre barnen och en ny sandlåda till de yngre. Skolan som snabbt efter invigningen 2018 blev fulltecknad rymmer cirka 650 elever utspridda på 6 300 kvadratmeter. Lokalerna är ljusa, luftiga och anpassade för grupparbeten och enskilt pluggande såväl som lek och rörelse.

När Prolympias elever såg att det behövdes ytor för att skapa en ännu bättre skolgård lyssnade vi givetvis på dem

Fastpartner har många skolor i sitt bestånd så när Prolympia skulle byggas med kort byggtid var det en fördel med en van aktör på totalentreprenad. Arbetet skedde i nära samarbete med arkitekter, entreprenörer och arbetsgrupper där även skolans medarbetare varit delaktiga under hela processen.
– Vi har arbetat otroligt nära varandra och alla parter har fått sitta ner för att i samförstånd ta arbetet framåt. Skolans medarbetare har också varit delaktiga i att forma den nya skolan efter sina behov och önskemål – ner på detaljnivå – det tror jag är absolut unikt för ett fastighets-bolag, säger Göran Larsson, rektor på Prolympia i Gävle.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Om Fastpartner
Fastpartner är ett privatägt fastighetsbolag som bygger och förvaltar kommersiella fastigheter i hela Sverige. Vi verkar i städer som växer. Region 4 utgår ifrån Gävle och förvaltar alla fastigheter norr om Uppsala.

Fastpartner
Adress: Skolgången 17, Gävle
Telefonnummer: 026-124630
Mejladress: gavle@fastpartner.se
Hemsida: www.fastpartner.se