Pernilla bytte 350 kvm till 89 – ”det är magiskt”

Kan en flytt från ett 350 kvadratmeter stort hus till en fyra på 89 kvadrat skapa en ny frihet?
Om man frågar Pernilla Wedin är svaret ett tydligt ja.

– Nu är det lätt att andas, säger hon. Det är magiskt att bo här.

Pernilla bytte 350 kvm till 89 - "det är magiskt"

Den ljusa lägenheten på tredje våningen har en inbyggd luftighet i sig. Balkonger åt två håll, öppen planlösning och ett kök med utsikt över vatten, stad och berg. Fortfarande står en och annan flyttkartong ouppackad.

– Vi har bara bott här i tre veckor. Det blev lite av en nybyggaranda eftersom alla i huset flyttade in samtidigt. Jag tror att vi alla är förväntansfulla och glada över att börja våra nya liv, berättar Pernilla.

Direkt när Pernilla fick veta om planerna på Norra Kajen bestämde hon sig: där ska vi bo. En nybyggd och modern stadsdel vid havet kändes helt rätt.

– Det här är Sundsvalls solsida, skrattar hon. Söderläget är fantastiskt och det är på riktigt nära till allt.

Ljuset i lägenheten skapar härlig känsla av rymd.

Läs mer: BRF Pärlan ett nytt bostadsprojekt i Sundsvall

Med tre av fyra barn utflyttade var Pernilla och hennes man Tord redo att lämna villalivet i Bergsåker. Den nyproducerade lägenheten med Lillskär som byggherre blev lösningen. De fick välja inredning själva och satsade på genomgående ljusa material i grått och vitt.

– Och tänk att allt är helt klart och helt nytt, det är en underbar känsla. Den första veckan kändes som att bo på ett lyxigt hotell, berättar Pernilla.

Ett vackert gammalt skåp från Pernillas farfar är den enda möbel som fått följa med till den nya lägenheten. Ett medvetet val för att verkligen få en nystart.

– Vi har rensat och slängt. Från början var det svårt att göra sig av med allt, men nu är det en ny fas i livet och det är en obeskrivlig lätthet, förklarar hon.

Lillskärs två bostadsprojekt på Norra Kajen heter Pärlan och Prima. Båda utgår från den direkta närheten till havet, naturen och staden. Prima, där Pernilla bor, ligger direkt vid vattnet. Pärlan, med beräknad inflytt 2019, behåller havskänslan men får ett mer skyddat läge kring en grön innergårdsmiljö med trädgårdar, grill- och lekplatser.

– Det är redan 21 lägenheter sålda i Pärlan berättar Jennie Nåvik, fastighetsmäklare, Fastighetsbyrån Sundsvall. Hon delar uppdraget med kollegan Charlotta Carlbom.

Jennie Nåvik, mäklare Fastighetsbyrån i Sundsvall

Båda fastigheterna har härliga takterrasser. Pärlan har dessutom inglasade balkonger och ett parkeringsgarage där du med lätthet tar hissen upp till lägenheten.

–Försäljningen är i fullgång och byggherren Lillskär har otroligt förmånliga upplägg. Just nu och fram till 30 november så finns ett erbjudande att bostadens månadsavgift ingår i köpet de första två åren. Alltså det inkluderar värme, vatten, el, tv, bredband och IPtelefoni, berättar Jennie Nåvik entusiastiskt.

Just nu: Lämna intresseanmälan för köp av en lägenhet i BRF Pärlan

Utanför växer nya gator och kvarter fram – alla med direkt access till det långa promenadstråket längs kajen. Från brofästet hela vägen in till Stenstan finns trädäck, trappor, konst och planteringar i samklang med vattnet.

– Jag brukar springa eller gå rundan över bron och genom stan några gånger i veckan, det är så enkelt att ta sig ut och jag njuter verkligen av mitt nya liv, ler Pernilla.