Här är Hagas nyaste bostadsrättsförening – Aili en av dem som ska flytta dit

Hon upptäckte Haga redan för 40 år sedan då hon pendlade mellan Stockholm till stugan i Örnsköldsvik. Sedan dess har hon bott i ett parhus men efter det att maken gick bort för tre år sedan så väljer hon nu att flytta in i en av Hagas nyaste lägenheter.
– Jag kunde helt enkelt inte låta bli, säger Aili Lund om de attraktiva lägenheterna på Sundsvalls solsida.

Här är Hagas nyaste bostadsrättsförening – Aili en av dem som ska flytta dit

Lägenheten i bostadsrättsföreningen Ljuset som nu ska byggas vid Tomtegränd-Hagavägen ligger bara 200 meter från det parhus hon bor i idag.
– Jag har idag 144 kvadratmeter och som änka är det alldeles för mycket yta att städa – och har man stort så drar man ju även på sig så mycket saker, berättar Aili Lund.

Lägenheten hon har valt är på två rum och kök och hon har räknat ut att det är vad hon behöver.

Inflyttning till Brf Ljuset är planerat till våren 2020. Fastighetsbyrån i Sundsvall ligger bakom försäljningen av lägenheterna och kontraktet för uppförandet ligger på PEAB som ska bygga två hus på platsen med totalt 43 lägenheter. Husen blir på tre våningar och det kommer självklart att finnas hiss i samtliga trappuppgångar. Anders Åström, regionchef på PEAB bostad berättar:
– Det här är ett fantastiskt projekt för oss att få möjligheten att bygga i uppvuxen bebyggelse. Närheten till Stenstan i kombination med utsikten som Haga erbjuder bjuder på ett kanonläge. Det handlar om riktigt bra bostäder för såväl gamla som för unga till rimliga priser.

– Personligen tycker jag att det är skönt med lite lugn så jag har valt en lägenhet på norrsidan, bort från trafiken, säger Aili Lund.

Självklart blir det parkeringsplatser intill husen vilket också är ett måste för Aili som ofta åker till sin stuga som ligger i Örnsköldsvik nära Skarpsudde och skärgården.
– Jag kommer att fortsätta att åka dit så länge jag bara orkar, berättar hon.

Läs mer och se fler bilder från Haga och BRF Ljuset i Sundsvall 

Och orken är det inget fel på. Aili cyklar nämligen tre gånger i vecka till Friskis & Svettis i Nacksta där hon tränar.
– Visst kan det bli lite kämpigt med alla backar på väg hem efter träningen, men det går rätt bra med min treväxlade mountainbike.

Hon gillar närheten till centrum som Haga erbjuder.
– Jag är väldigt aktiv och det finns mycket att göra i Sundsvall – det gäller bara att hålla ögonen öppna och komma ihåg alla datum, fortsätter hon.
– Att cykla och röra på mig är som medicin för kroppen. Jag cyklar även ofta till minneslunden här i Haga med blommor och ljus till min make.

Det råder dock ingen tvekan om att hon vill stanna i Haga.
– Nej, här trivs både jag och min katt så bra och nu får vi dessutom snart allt nytt och fräscht!

På måndag den 3:e september har Fastighetsbyrån i Sundsvall öppet hus på sitt kontor på Storgatan 2 för att berätta mer om de kommande lägenheterna.
– Med det läget och den öppna planlösningen så tror vi på ett stort intresse, säger Johanna Eliasson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån.

Sugen på ny bostad? Här kan du se vilka objekt som är till salu just nu