Öppnade restaurang under pandemin: ”Det här är bara början”

Öppna en ny restaurang under en pandemi? Varför inte, tänkte Fatih Cetinkaya som tycker om utmaningar. Under hösten tog han emot sina första kunder i Sofia Magdalenas Kök nyrenoverade lokaler.

–Jag är jättenöjd. Lokalerna är fina och jag ser positivt på framtiden, säger han.

Fatih med elbilen som används flitigt vid utkörning av mat.

Fatih Cetinkaya har arbetat i restaurangbranschen i 22 år och han är en välkänd profil i Gävle. Men det är inte bara hans pizzor, sallader, pasta och kebab som gör att kunderna fortsätter att strömma till hans dörr. 

Jag använder mig alltid av de bästa råvarorna, men jag har även lång erfarenhet. Det är ett hantverk att baka riktigt goda pizzor, säger han.

För ett år sedan sålde Fatih Cetinkaya Coffee Lounge som ligger i galleria Flanör. Tanken var att pröva på något nytt och han tycker även om att bygga upp verksamheter från grunden. 

Jag ville öppna en riktigt bra pizzeria. Holmsund Property erbjöd mig en lokal och jag nappade. Hela restaurangen är nyrenoverad och jättefin, säger han. 

Fatih Cetinkaya passar på och hyllar Holmsund Property. Han kallar fastighetsförvaltaren Björn Lönn och hans kollegor för trevliga, hjälpsamma – och lätta att komma i kontakt med. 

Jag tycker om att arbeta med dem. Jag brukar testa nya recept på Björn, säger han.

Fatih Cetinkaya och Björn Lönn.

 

Björn Lönn skrattar och berättar att hans favorit är halstrad lax på varm grönsaksbädd. 

Men den rätten finns inte på menyn, det är en specialare. Vi köpte fastigheten för tre år sedan. Innan dess var det äldre hyresgäster som bodde i huset. Nu är det lite yngre människor som bland annat jobbar med att bygga en serverhall och vindkraftsparker. Det känns jättebra att komplettera med en bra restaurang, säger han. 

Medan Fatih Cetinkaya har koncentrerat sig på maten har Holmsund Property arbetat hårt med att ge restaurangen en ny framtoning. De har bland annat ett stort hållbarhetstänk och nästan all mat som körs ut från Sofia Magdalenas Kök sker i en ny Volkswagen Caddy elbil. 

Uppstarten har gått bra trots pandemin och vi har en fin kurva uppåt, säger Fatih Cetinkaya. 

Sofia Magdalenas Kök har cirka 60 sittplatser. Under rådande omständigheter ligger Fatih Cetinkaya lågt med sina planer inför framtiden, men så fort restriktionerna lättar är han redo att ta nästa steg i restaurangens utveckling. 

Jag vill börja servera öl och vin, men även utöka menyn. Det finns en scen i restaurangen och när vi får ha öppet på kvällarna finns det en tanke om att bjuda in live-band. Det här är bara början, säger han.


Läs mer om Sofia Magdalena-huset

Om Sofia Magdalenas Kök 

 

Adress: Norra Fiskargatan 4, 803 10 Gävle

Meny: Pizza, pasta, sallad, kebab

Öppettider: 11.00- 21.00

Telefon: 026-273043

Facebook: Sofia Magdalenas Kök