De satsar på Uppfinnarens konferensdel: ”Bra miljö och mötesplats för företagare”

Huset Uppfinnaren är Gävles största och modernaste kontorshotell. Nu
satsar Holmsund Property på att uppdatera konferensdelen för att kunna erbjuda en ännu bättre miljö – och upplevelse.

–Vi har bland annat köpt in ny teknik och toppmoderna luftrenare, säger Björn Lönn, fastighetsförvaltare.

Konferensvärdinnarn Lina Runebert och Björn Lönn.

Huset Uppfinnaren är ett av Gävles största mötesplatser för företag. Med sina 12 800 kvadratmeter stora lokaler lockar kontorshotellet både spännande hyresgäster, men även konferensgäster som är ute efter en stimulerande miljö. Holmsund Property anpassade sig snabbt efter pandemin – och nu planerar de inför framtiden. 

–Just nu får man vara max fyra deltagare i samma rum för att kunna hålla rätt avstånd till varandra. När pandemin är över kommer vi att öppna upp alla tio konferensrummen samt hörsalen som har 144 sittplatser, säger Björn Lönn, fastighetsförvaltare. 

Under hösten har Holmsund Property uppdaterat tekniken i konferensrummen. Nu har gästerna tillgång till de senaste projektorerna och skärmarna på marknaden. Två av rummen är även utrustade med videokonferensutrustning vilket öppnar upp för fler deltagare på distans. De har dessutom köpt in luftrenare som skapar en ännu renare och fräschare luft.

–Vi tog del av en forskningsstudie som visade att luftrenaren tar bort 97 procent av alla virus och bakterier i luften. Det tyckte vi lät som en sund investering. Dessutom tillhandahåller vi även munskydd till de besökare som önskar, säger Björn Lönn. 

Luftrenarna renar luften från pollen, trafikföroreningar och luftburna virus, men även andra ovälkomna ultrafina partiklar. Effektiviteten i systemet är mycket hög vilket ger ett långt mer behagligt inomhusklimat än vad som kan åstadkommas även med den senaste konventionella ventilationstekniken.

–Även efter pandemin kommer det säkerligen att finnas viss smittorisk mellan människor. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda säkra och trygga möten för både hyresgäster och tillfälliga besökare, säger han. 

Huset Uppfinnaren har förutom möjlighet att anordna både stora och små konferenser, även ett stort utbud av faciliteter som gemensamma utrymmen, bemannad reception, restaurang, gym samt relaxavdelning med bastu. Björn Lönn berättar att de märker av att folk är trötta på att sitta hemma. 

–Vi är medvetna om att det kommer en vardag igen. Antalet spekulanter på våra lokaler har ökat efter nyår. Alla är välkomna till oss när de känner sig redo. Det är en bra miljö och mötesplats för företag, säger han. 

Om huset Uppfinnaren i Teknikparken:
Huset Uppfinnaren i Teknikparken är en företagspark bestående av drygt 100 företag som tillsammans sysselsätter mer än 500 personer. Här kan du som företagare verka i moderna, flexibla lokaler och ta del av funktionella gemensamhetsutrymmen, konferenslokaler i olika storlekar samt tillgång till restaurang och café.