Så bra fungerade Maj-Lis osynliga tandställning

Tandställning bara något för tonåringar? Glöm det.
Maj-Lis Persson, 63 år, Sundsvall, har nyss avslutat sin behandling
- Jag är så nöjd, den var både smidig och smärtfri.

Vägen till Maj-Lis Perssons perfekta leende stavas Invisalign och är en genomskinlig skena som Annika Korvo har arbetat med i ungefär tio år nu.

När Maj-Lis uppsökte tandläkarmottagningen på Kyrkogatan i Sundsvall var det egentligen enbart för en rutinundersökning, men besöket slutade med att hon gick därifrån men en tandställning – något hon inte ångrat en sekund.

– Jag har gått hos tandläkare Annika Korvo flera gånger förut men den här gången började vi prata om att mina tänder var sneda och att det fanns ett snabbt sätt att rätta till dem.

Vägen till Maj-Lis nu helt perfekta leende stavas Invisalign och är en genomskinlig skena som Annika Korvo har arbetat med i ungefär tio år nu.
– Jag var väl inte helt nöjd med mina sneda tänder men skulle absolut inte ha velat ha en vanlig tandställning. Helt avgörande för mig var att den inte syntes, säger Maj-Lis.

Redan under första besöket kunde hon få se hur slutresultatet skulle bli genom ett avancerat dataprogram där varje förflyttning av tänderna visas. Maj-Lis tvekade inte en sekund utan bestämde sig för att skaffa tandställningen. Behandlingen består av olika skenor som man byter efter ett skräddarsytt schema framtaget av Annika Korvo.
– Det är jag som designar bettet utifrån ansiktsform och vad man vill åstadkomma, säger hon.

Maj-Lis har precis avslutat sin behandling och det märks att hon är mer än nöjd med sitt nya, raka leende. Och reaktionerna från omgivningen är bara positiva.
– Det var svårt att bli trodd när jag sa att jag hade tandställning eftersom den varken syntes eller att det hördes när jag pratade, säger hon.

Läs mer: Det här är Excellence tandvård

Tandställningen ska sitta i 22 timmar om dygnet och bara tas ut vid måltider eller tandborstning så en mycket positiv bieffekt är enligt Maj-Lis är att man går ner i vikt.
– Man vill inte ta ut tandskenan så ofta och då blir det svårt att småäta, det blir en aktiv handling och man blir medveten om det, säger hon.

När sista skenan tagits ut ska patienten fortsätta att ha nattskena en tid framåt för att korrigeringen ska hålla. Något som Maj-Lis är noga med att följa.
– När man har kostat på sig det här vill man ju att det ska hålla.

Det är en kostsam behandling men inte mycket dyrare än en vanlig tandställning.
– Visst, det är dyrt men det är en prioritering. I min ålder är det inga problem att prioritera mig själv. Det borde förresten alla kvinnor som passerat 50 göra, säger Maj-Lis.

Så här tar du kontakt med Excellence tandvård