Vill du jobba för ett hållbart energisamhälle tillsammans med oss?

E.ON är ett internationellt, privatägt energiföretag med runt 70 000 medarbetare i 15 länder
som dagligen arbetar för utvecklingen av tekniska innovationer och användar­vänliga kundlösningar.
I Sverige jobbar drygt 2 000 E.ON-kollegor på olika orter.

Här producerar vi förnybar el och värme av sågspån, flis och bark.

Tillsammans driver vi energiomställningen

På E.ON arbetar vi för att förbättra för oss människor genom att bidra till ett energisystem som driver samhället framåt och samtidigt bevarar naturens resurser.
Senast år 2025 ska 100 procent av den energi vi säljer vara förnybar eller återvunnen – och vi är redan på god väg. Alla vi som jobbar på E.ON har en sak gemensamt: vi brinner för att driva energiomställningen.

På Åbyverket tar vi tillvara på energi som annars skulle gått till spillo

Åbyverket i Örebro är ett av Sveriges största biobränsleeldade kraftvärmeverk. Vid anläggningen eldas biprodukter från skogs- och sågverksindustrin, till exempel spån, bark, grenar och toppar. Biprodukterna har få andra användningsområden, men lämpar sig väl för energiproduktion och gör att inga prima råvaror behöver användas för produktionen.
Energin i bränslet omvandlas till el och värme som levereras ut på el- och fjärrvärmenätet. Tack vare att både el och värme produceras samtidigt, kommer upp till 90 procent av energin i bränslet till nytta.

Azra Sapcanin, produktionschef på Åbyverket utsågs av föreningen Kraftkvinnorna till Årets kraftkvinna 2020.

Intresserad av att jobba på Åbyverket?

Hos oss kan du exempelvis jobba som drifttekniker, underhållstekniker, processingenjör, underhållsingenjör, kemiingenjör, anläggningsansvarig, ledare inom olika områden…ja, här finns verkligen massor av möjligheter. Och när du vill, ser vi också till att du får utvecklas och testa nytt.

Våra mål handlar inte bara om energiförsörjningen i samhället utan också om våra medarbetare. Vi arbetar för att erbjuda en stimulerande och trivsam arbetssituation, som fungerar med livet i övrigt. Vi erbjuder därför också en rad förmåner med fokus på hälsa, trygghet och balans mellan jobb och fritid.

Låter det intressant?

eon.se/jobb kan du läsa mer om hur det är jobba på E.ON.
Där finns också de tjänster du kan söka just nu.