Stenskivorna från Elon sätter stilen i hela köket

Idag är det stor trend med sten som material i bänkskiva och backsplash i köket och det märker man på Elon i Falun.
– Sten är ett fantastiskt material i köket, vare sig du vill fräscha upp ditt befintliga kök eller är i köpa-kök-processen. Sten är helt enkelt snyggt, hållbart och mycket prisvärt.

Stenskivorna från Elon sätter stilen i hela köket

Det säger Jörgen på Elon som dagligen får besvara frågor om det lika snygga som tidlösa materialet sten från Nordiska Stengruppen och fortsätter:
– I sortimentet har vi tre olika typer av stenmaterial i skivorna: Natursten, Silestone kvartskomposit och så det hårdaste materialet av dem alla Dekton.

Och oavsett vilken stil du har i köket är stenskivan lika rätt.
– I minimalistiska kök är det trendigt med en tunnare stenskiva på 20 mm. Gärna i en nyans som går ton i ton med kökssnickerierna. I de mer lantliga köken är det ofta ljusa lite tjockare skivor som gäller. Vanligen 30 mm och i en design som ofta efterliknar marmor eller kalksten.

Äkta marmor eller kalksten lämpar sig dock inte så bra i kök. En rödvinsfläck på en marmorskiva går inte bort eftersom materialet inte tål sura vätskor. Betydligt hårdare, men med samma naturliga stenkänsla, är materialet kvartskomposit. Jörgen fortsätter:
– Kvartskomposit är en blandning av krossad kvartsit – den hårdaste mineralen i granit – och hartser. Plus pigment som bakas samman till en skiva, med egenskaper som påminner om granit. Och här finns olika designuttryck att välja bland, som kalksten- och marmorlook exempelvis.

Hela 94 % kvarts innehåller kompositskivan Silestone från Elon och Nordiska Stengruppen, vilket gör den extremt hållbar.
– Denna stenskiva är riktigt tät, det blir inga fläckar av olja och materialet suger heller inte åt sig bakterier. Du kan helt skippa kemikalier – det räcker med vatten för att hålla den ren.

Ännu mer mineraler innehåller Dektonskivan, det hårdaste stenmaterialet sortiment från Nordiska Stengruppen som är avtalspartner med Elon.
– Den skivan är, med sina 100 % mineraler, hårdare än granit och extremt reptålig. Mineralerna har pressats samman genom ett otroligt högt tryck och sedan värmts i 1200 grader.

Skivor av Dekton och Silestone ser ut som provet du sett i butiken. Men så är inte fallet med skivor av natursten. Varje sten är ju helt unik.
– Det gör granitskivans uttryck så levande och personlig. Ett elegant val i alla typer kök, säger Jörgen.

På Elon i Falun märker Jörgen en allt större efterfrågan på backsplash i sten. Alltså på stänkskydd istället för kakel.
– Det är jättesnyggt att låta bänkskivans design följa med upp på väggen. Och vi installerar till samma kostnad vare sig du har köpt en eller flera stenskivor, så rent ekonomiskt är detta också en smart lösning.

Urvalet av stenskivor på Elon i Falun är alltså stort och det finns skivor i olika prisklasser.
– Förr sa man ”alla vill ha sten i köket men ingen har råd”. Så är det inte längre. Det gäller istället att tänka på rätt sätt på idéstadiet. Det hjälper vi dig med här på Elon, avslutar Jörgen på Elon i Falun.

 

Mätning och snabb installation

Du kan välja att få hjälp med mätning och installation av de stenskivor från Nordiska Stengruppen som du beställt hos Elon.

  • Installationspriset är fast vid ett normalstort kök, oavsett om man väljer enbart bänkskivor eller bänkskivor med stänkskydd.
  • Mätning görs alltid med laser, mätaren kollar också av var eventuella skarvar i skivan bäst placeras.
  • Intransportvägen kontrolleras så att rätt förutsättningar finns.
  • Inom 3 veckor efter beställning sker mätning.
  • Därefter levereras och installeras skivan inom 5-7 dagar.
  • Silestone och Dekton är ett varumärke från COSENTINO.