Danske Bank värnar om lokala samarbeten och lokala prestationer

Att bli huvudsponsor för Idrottsgalan var inget svårt beslut för Danske Bank i Gävle. – Idrottsgalan står för precis det som är Gävle idag: Lokalt samarbetande människor som utför bra prestationer, säger kontorschef Petra Carlbaum som på galan delade ut priset för Årets Prestation.

BELÖNADE. Priset för Årets Prestation på Idrottsgalan delades ut till Gefle IF:s fotbollsherrar av Petra Carlbaum kontorschef och Lina Brorsson kapitalrådgivare på Danske Bank I Gävle. Så här löd motiveringen: ”Gefle IF herrar vände ett hopplöst underläge med sistaplats efter drygt halva serien till nytt kontrakt i Superettan. Gjorde det dessutom genom att helt förändra sättet att spela, både effektivt och publikfriande.”

Vinnaren av Årets Prestation blev Gefle IF:s fotbollsherrar.
– De gjorde verkligen en prestation som efter en svag inledning på säsongen lyfte sig och presterade järnet i Superettan under hösten. Med ett tydligt mål för en gemensam framgång. Ett utmärkt exempel på en kraft som jag också märker i Gävle.

Hon fortsätter:
– På samma sätt upplever jag att Gävle är en stad full av folk som jobbar mot målet att utveckla Gävle. Och i denna framgångssatsning finns många vinnare.

Petra är noga med att poängtera att en vinnare inte enbart är den som presterar bäst. Vinnare finns i alla led.
– Det märktes tydligt på Idrottsgalan där priser också delades ut till eldsjälar, profiler och ledare. Människor som jobbar i det tysta och som betyder så otroligt mycket för att verksamheter ska fungera.

Samma sak gäller inom näringslivet och i samhället i stort.
– Det lokala samarbetet är en av Gävleområdets största tillgångar som vi bör ta tillvara. Det bygger på att staden är greppbar. Man känner igen varandra i affären, i föreningslivet, på jobbet och på stan. Och dessa möten leder ofta till oväntade samarbeten på ett sätt som är omöjligt i en större stad.

”Vi vill mer. Vi kan mer. Vi gör mer.”

Ändå finns närheten till storstadslivet. Såväl Uppsala och Stockholm ligger på pendlingsavstånd och med tanke på bostadspriserna har det blivit mer attraktivt att titta på Gävle som boendeort.
– De nya lånereglerna har lett till att alltfler söker sig en bit utanför storstadens bostadspriser. Gävles goda förutsättningar med närhet till så mycket lockar självklart, säger Petra och fortsätter:

– Här är bostadspriserna rimliga och i kombination med att Danske Banks nyligen släppte ett bra erbjudande på 2-års respektive 6-årsräntan kan drömboendet vara närmare än man tror.

Danske Bank tilltalas av lokal prestation och lokala möjligheter till prestation. Det var därför man beslutade att bli en av huvudsponsorerna till Idrottsgalan.
– Vi vill göra mer för att både privatpersoner och företag ska ges möjlighet till att utvecklas, säger Petra. Det kan vi bara göra genom att känna till varje enskild kunds behov.

Så Danske Bank stänger inte dörren om sig eller flyttar upp några våningar för att göra sig mer otillgängliga. Tvärtom.
– Kunders behov ser olika ut. Vi försöker göra allt vi kan för att möta dessa.

Idrottsgalan var början på att lyfta fram personer och föreningar i Gävle. Den kommer att få ringar på vattnet.
– Jante-ryktet om Gävle med omnejd är en myt som verkligheten sprungit om. Gävle är en härlig positiv småstad med kompetenta människor som i samarbete för utvecklingen framåt, det måste vi bli bättre på att lyfta fram, avslutar Petra Carlbaum kontorschef på Danske Bank i Gävle.