Däckcenter i Borlänge bemannar upp – och erbjuder kostnadsfri däckkontroll: ”Öppet dygnet runt”

Platschefen Nicko Stenberg, på Däckcenter i Borlänge, har plockat av hjulen på en vit Volvo V90, han rullar bort de fyra hjulen till den kraftvariationsmätaren.
– Vi är den enda däckfirman i Borlänge som har en sådan avancerad utrustning, berättar Stenberg, samtidigt som han avläser mätarens resultat.

Däckmontörerna Alexander Lam och Maria Ljunggren, på Däckcenter i Borlänge, laddar inför vårens hjulskifte.

Obalans i däcken har nog många bilister känt av. På Däckcenter i Borlänge löser man problemet snabbt och smidigt, med den avancerade kraftvariationsmätaren.
– Med den mätaren testas alla hjul individuellt, maskinen gör så att vi kan avläsa vad som orsakat obalansen alltså vad föraren upplever som dåliga vibrationer under körning, förklarar Nicko Stenberg och fortsätter:
– Kraftvariationsmätaren simulerar att hjulet sitter på en bil och den unika tryckrullen avslöjar ovala däck, skeva fälgar eller felmonterade däck.

När behövs det?
– Om du känner en obalans när du kör eller upplever en vibration, då kan kraftvariationsmätaren berätta vad som är felet, säger Stenberg och fortsätter:
– Bilarna blir bättre och bättre, med många bilars känsligare prestanda kan obalans i hjulen och vibrationer upplevas störande. Allt för att göra körupplevelsen bättre för kunden.

Här på Däckcenters hemsida hittar du information om däckbyte och du kan även boka tid

Det är full fart på gummiverkstaden på Gjutaregatan 36. Bilar och däck rullar in. En kund tar en mugg kaffe och kollar in fälgar i butiken, medan Däckteamet akut reparerar hans punkterade däck. På ovanvåningen på den femtio meter långa byggnaden finns däckhotellet med hela 6000 hjul.

 Vi är en av de modernaste gummiverkstäderna i Dalarna.

I dagarna skickar Däckcenter i Borlänge ut föreslagna tider för däckbyte till sina hotellkunder. Det är en hektiskt månad som väntar de fyra anställda på däckverkstaden, men det är inget som bekymrar Däckteamet.
– Vi bemannar upp med sex extra personal så här i däckbytartider, allt för att kunden ska få hjälp så fort som möjligt. Det är superkul när det är full fart hela tiden, berättar Nicko Stenberg.
– Att vara problemlösare, är något utav det bästa med det här jobbet, ler Nicko Stenberg.

Däckmontören Alexander Lam med den avancerade kraftvariationsmätaren.

Däckcenter Borlänge finns där för kunden dygnet runt, året runt.
– På vår jourtelefon svara vi alltid oavsett om det är midsommarafton eller jultider. Vi är alltid beredda att rycka ut med vår välutrustad servicebil, berättar Nicko Stenberg och fortsätter
– Hög servicenivå och korrekt utfört arbete betyder allt för oss. Vi anstränger oss alltid lite extra

Hos Däckcenter Borlänge är man oerhört mån om att allt görs i samråden med kunden. Nicko Stenberg berättar om vikten av service och nöjda kunder.
– Det ska inte uppstå några överraskningar i utfört arbete eller kostnader och våra kunder är alltid delaktiga i processen, han fortsätter
– Vi är en av de modernaste gummiverkstäderna i Dalarna, och här tar vi ansvar för våra tjänster och vi lägger oerhört stor vikt på säkerheten.

Skottkärror, truckar, lastbilar och personbilar. Allt som har med däck att göra kan man få hjälp med här.
Om du är osäker på mönsterdjupet på dina däck, åk till Däckcenter Borlänge så hjälper de dig att köra på säkra däck, de utför en kostnadsfri däckstatuskontroll.
– Skulle kunden behöva ett eller fyra däck så löser vi det, säger platschefen.
– Vi kan lösa nästan allt här, i alla fall allt som har med däck att göra, skrattar Nicko Stenberg.

Några av Däckcenter Borlänges produkter och tjänster:

  • Däck och fälg till personbilar
  • Däck och fälg till lastvagnar och släp/trailer
  • Däck och fälg till motorcyklar
  • Däck och fälg till skogsmaskiner
  • Däck och fälg till truckar
  • Däck och fälg till entreprenadfordon