Tips för att säkra påskbuffén – “Vi hjälper till med det mesta”

Traditionellt tänk eller vad sägs om en disk där du hittar bland annat Västerbottenostpaj, rökta laxfenor, pepparlax, böckling, ostron och hummer till påskbuffén.
Påsken är en stor mathögtid. Vår manuella delikatessdisk är verkligen det bästa stället att börja sin planering i. -Vi har ett varierat utbud efter säsong och allt fler efterfrågar våra färdiglagade delikatesser när det vankas storhelg, säger Per Koleszar, på Coop Forum i Valbo.

Nytänk på påskbordet - Vem sa att man behöver stanna vid räkor.

Många butiker har en fiskdisk, men kanske inte en som den som finns på Coop Forum i Valbo. I butiken satsar de nämligen stort på att producera många färdigkomponerade rätter av högsta kvalitet. Något som uppskattas av de som vill äta “hemlagat” men kanske inte har tid att göra allt själv efter jobbet. Vi har kompletta rätter som det bara är att värma på men vi har även rätter som man tillagar klart själv hemma.

Per Koleszar, Coop Forum Valbo

I disken finns det ett brett och inspirerande sortiment menar Per Koleszar.
– Vi kan hjälpa till med ett dignande påskbord med fina råvaror att plocka av. Vi erbjuder även ett flertal färdiga såser och röror, fråga oss gärna eller förbeställ så löser vi stressen inför storhelgen säger han.

Se också: Massor av goda recept som du lagar själv på kort tid

Viktigt för butiken i Valbo är att kunderna ska känna sig trygga när de handlar och att fisken håller hög kvalitét. Certifieringen av Coops fiskdiskar gör detta än tydligare. Fiskutbudet i dag består endast av hållbar fisk utifrån en fisklista som tagits fram i samarbete med experter.

Fiskdisken är populär i Gävle har jag förstått?
– Ja absolut, särskilt många kunder har vi på fredagar då de kommer för att handla något gott till middag efter jobbet. Och allt vi gör är ju lagat från grunden. Det är kul att man kan jobba för något hållbart, för miljön och som uppskattas av Gävleborna. Det blir mer matglädje för pengarna.

Se också: Här hittar du veckans erbjudande från Coop Forum Valbo

Vad är extra hett inför påsk i fiskdisken just nu?
-Inför påsken är det självklart mycket fokus på olika sillsorter och lax i varierande former. Vi har en mängd olika sorter, men min favorit är vår hemlagade senapssill.

Något mer tips till icke tradionella påskbord?
– Musslor har blivit jättestort! Vi har flera olika sorters musslor – och även ostron för finsmakarna säljer bra, säger Per Koleszar.