Wow-effekt när kunderna möter nya Coop på Kvarnberget

”Nämen är det samma affär?” ”Så ljust och fräscht här är!” ”Men visst har ni utökat sortimentet?”
Kommentarerna kommer från positivt överraskade kunder. För Coop Kvarnberget i Falun har fått ett rejält ansiktslyft. Med fokus på matinspiration för både vardag och fest.

NYLIGEN INVIGD. – Vi är så glada och stolta över att vi numera har en så fräsch matbutik med massor av matinspiration här på Kvarnberget, säger butikschef Josefine Janbjer.

– Vi är så glada över att renoveringen äntligen är klar, säger Josefine Janbjer som är butikschef på Coop Kvarnberget i Falun. Som vi har längtat efter att bättre kunna visa vårt sortiment och på så sätt underlätta för våra kunder!

Förändringen märks direkt när man kliver in genom dörrarna. Det går egentligen inte att alls känna igen sin ”gamla” Coopbutik.

– Wow så fint! Har ni gjort en helt ny butik? är en av de härligaste och vanligaste kommentarerna vi får. Kunder som inte sett förändringen är nästan lyriska när de kommer in.

I nya butiken möts man direkt av den superfräscha frukt och grönsaksavdelningen.

– Där behövde vi ett rejält lyft och det har vi fått, fortsätter Josefine. Här finns numer ett urval som verkligen kan inspirera i matlagningen. Nya smaker med nya upplevelser. Sortimentet har breddats och är helt klart lite mer spännande idag.

”Det enda som inte är utbytt är pantmaskinen som var nästan ny. Och en kassadisk.”

Dessutom har kylarna bytts ut. Inte bara på frukt- och gröntavdelningen utan i hela butiken.

– Numera är alla kylar försedda med glasdörrar. Det skapar ett mycket bättre klimat för varorna samtidigt som butiken som helhet blir mer miljövänlig.

Ett miljösmart tankesätt som går hand i hand med Coops värderingar kring ett rikt ekologiskt utbud.

– Coop Änglamark har marknadens största sortiment av ekologiska varor, berättar Josefine. Varorna är alltid placerade där andra varor inom samma segment finns. Så att det blir enkelt för kunderna att välja.

Nytt och fräsch i butiken är också salladsbaren för självplock. Och den professionella bake-off-ugnen där det nu bakas ännu godare bröd.

– Mmm det är jättegoda blandningar i salladsbaren om jag tycker att du ska testa tillsammans med en bit nybakat bröd, säger Josefine.

Läs mer: Besök vår hemsida för ytterligare butiksinfo.

Det har varit en del stök och bök under renoveringstiden.

– Jag vill rikta ett stort tack till våra härliga kunder för ert tålamod med oss. Nu får vi gemensamt skörda frukterna genom en ny och mer lättillgänglig butik. Inte minst genom flytten av posthanteringen.

Post & Paket-disken som numera finns direkt innanför entrén.

– Där hade vi tidigare en stökig hantering med för kunderna onödigt spring genom butiken och väntetider i kassorna. Allt detta är borta. Nu går man direkt till den nya disken och gör sina postärenden.

Och för att ytterligare snabba på flödet i kassorna och undvika väntetider finns numera också ett par självscanningskassor.

– Det kan kännas lite ovant, men för den som tvekar och vill lära sig hur de fungerar så säg till oss så hjälper vi till. Den uppmaningen gäller förstås butiken som helhet. Säg till om det är något du undrar över så visar vi dig tillrätta, avslutar en glad och stolt butikschef på Coop Kvarnberget i Falun.