Coop Extra bygger om och blir Fagerstas mesta matglädjebutik

Coop Extra är på väg att bli Fagerstas nav för matinspiration och matglädje.
– Det ska verkligen bli så roligt, säger My Hemming som är butikschef. Vi som jobbar här brinner verkligen för matupplevelser och det är precis det som vår nya Coop kommer att stå för. Riktig matglädje!

Coop Extra bygger om och blir Fagerstas mesta matglädjebutik

Ännu märks det kanske inte så mycket, det som är på gång på Coop Extra i Fagersta i höst. Möjligen hör man lite byggmaskiner bakom väggen.
– Åh det kommer att hända så mycket med butiken, säger My. Vi kommer att flytta butiken in i de angränsande lokalerna. Och öppna upp med en helt ny entré ut mot parkeringen.

Förändringens fokus ligger på att förstärka butikens inriktning mot ännu mer matupplevelser.
– Vi är redan idag bra på färskvaror. Och vi kommer att bli ännu bättre, fortsätter My. Butikens hjärta kommer att vara färska råvaror.

”Snart en ny butik med sann matglädje”

I den nya butiken kommer man först att mötas av en fantastisk frukt- och grönsaksavdelning.
– Coop har länge haft ett miljömedvetet perspektiv och det följer vi upp i den nya butiken med råvaror i säsong, mycket grön matinspiration och givetvis ett brett urval av eko och krav.

My säger stolt att Coops varumärke Änglamark är Sveriges största när det gäller eko-produkter.
– Fler och fler väljer eko och krav och också att äta vegetarisk, berättar hon. Mitt i butikens färskvaruhav kommer det därför att finnas en rejält tilltagen yta för vegetariska produkter.

Läs mer: På Coop ska det vara enkelt att ta ett grönt beslut 

I matglädjens nya Coop-butik kommer också delikatesserna att få en framskjuten plats.
– I Deli-disken kommer det att finnas färsk butikslagad mat som bara är att värma på hemma. Liksom njutbara delikatessostar, smakrika charkuterier och matbrickor med lite plockmat. Och precis intill kommer vi att placera en ny fräsch salladsbar.

My lovordar den nya butikens utbud av kött. Och i och med ombyggnaden kommer butikens urval ytterligare att breddas.
– Vi har något för alla. Det är Coops fantastiska grundfilosofi och den överger vi aldrig. Nu kommer vi dessutom att bygga ut vår köttdisk så att ytterligare fina råvaror får plats.

Läs mer: Hitta nya grillfavoriter till sommaren – här är alla våra recept!

Butikens goda färska egenbakade bröd finns till försäljning redan idag. Och i den nya butiken får Bageriet mer plats ändå.
– Bageribakat bröd är så otroligt gott, säger My. Från tidigt på morgonen har vi färskt bröd och i höst blir det ännu mer av bröddofter och nybakat i butiken. Veckans bröd, veckans fikabröd och nybakat efter säsong blir det förstås. Plus en hel del nyheter.

Butiken blir helt ny i höst. Allt byts ut – belysning, kylar, frysar, hyllor – ja allt.
– Det behövs, butiken byggdes på -70-talet, säger My. Men det är också viktigt att veta att Coop Extras kännetecken kommer att finnas kvar.

Hon fortsätter:
– Vi är stolta över våra bra priser och vårt sortiment där alla kan hitta något. Nu när vi bygger den nya butiken tar vi tillvara detta. Och utvecklar butiken mot ett ytterligare fokus på matglädje. Det känns spännande och ska bli jätteroligt, avslutar My Hemming, butikschef på Coop Extra i Fagersta.