John-Erik ska in i hetluften igen

Detta är en annons framtagen av Centerpartiet.

En tvåbarnspappa och bandytränare ger sig in i kommunpolitiken i Söderhamn.
John-Erik Jansson, 48, förklarar varför han kandiderar för Centerpartiet:
– Jag är intresserad av kommunens utveckling och vill vara med och påverka.
Viktigaste frågorna: landsbygd, vård, skola och företagande.

John-Erik ska in i hetluften igen

Det låter enkelt.

Kanske är det enkelt också?
– Vill man vara med och påverka får man så lov att engagera sig, säger han.
– Jag har bara varit medlem i Centerpartiet i fem år och kände att de låg närmast mina värderingar när tiden var mogen att engagera sig.

John-Erik Jansson 48, född och uppväxt i Söderhamn, hade tänkt bli snickare. Istället blev han rekordung brandchef i Söderhamn. Nu jobbar han som skadechef, bor med fru och två barn i Söderala och är ungdomsledare i bandy och fotboll. Avkoppling söker han i skog och mark med hundarna Gus och Loa.
– Jag har byggt ut och renoverat vårt hus så jag har ju faktiskt fått snickra också, säger han.

Näringslivsfrågorna är livsviktiga för en kommun som Söderhamn. Vi behöver ha bredd på näringslivet, vi måste skapa arbetstillfällen, jobb, för att få skatteintäkter, så vi kan fortsätta utveckla kommunen

Landsbygdsfrågorna är viktiga för John-Erik Jansson:
– Jag bor ju själv i Söderala så jag vet ju hur det är att bo i en mindre del av kommunen, säger han.
– Om hela kommunen ska leva måste alla kommundelar och alla småskaliga verksamheter som finns där få förutsättningar att fungera, säger John-Erik Jansson.
– Förr kanske det fungerade med större generationsboenden men i en levande kommun måste man få möjlighet att lämna över till yngre generationer och flytta till trygga boenden och ”bo kvar” där man trivs. Då ökar underlaget för barnomsorg, skola och lokal service också.

Läs mer om Centerpartiets politik här

Vård och skola är viktiga frågor i det kommande valet
 – Det är till stor del en arbetsgivarfråga. Är vi en bra arbetsgivare och lyckas få de som jobbar inom vård och skola att trivas får vi också bra omsorg och service. Inom de här områden ligger kommunens viktigaste primära uppgifter.

Följ Centerpartiet i Söderhamn på Facebook!

För att allt ska fungera bra i Söderhamn krävs också företagsamhet, alltså företagare.
– Näringslivsfrågorna är livsviktiga för en kommun som Söderhamn. Vi behöver ha bredd på näringslivet, vi måste skapa arbetstillfällen, jobb, för att få skatteintäkter, så vi kan fortsätta utveckla kommunen, säger John-Erik Jansson.

– De inom näringslivet efterlyser bland annat en god dialog och där tror jag att vi som kommun kan bli bättre. Genom en bra dialog med företagarna kan kommunen hjälpa till att få fram kompetent arbetskraft genom utbildningssystemet. Vi kan också bli bättre på integration, hjälpa nyinflyttade att komma in i arbetslivet och samhället och bidra till kommunens utveckling.