De satsar på ny fabrik nära Örebro – tillverkar framtidens kanske viktigaste plåtbitar: “Söker massor av folk”

I Cell Impacts nya fabrik i Karlskoga tillverkas framtidens kanske viktigaste plåtbitar. Det behövs massor av dessa tunna metallplattor, eller flödesplattor som de egentligen heter, i vätgasbaserade bränsleceller. Genom att driva elfordon på vätgas slipper man alla avgaser och får endast rent vatten ur avgasröret. Och det går snabbt att tanka ny energi.

Pär Teike, vd för Cell Impact, som söker personal till flera vakanta tjänster.

Pär Teike, vd för Cell Impact, om varför de satsar stort med en ny fabrik i Karlskoga:
– Det är i Karlskoga vi har våra rötter och här finns dessutom en oerhört erfaren industriell kompetens. Det ger goda förutsättningar för att bygga en av norra Europas mest automatiserade produktionsenheter för den här typen av mycket specialiserad produkt.

Cell Impact är ett så kallat mekaniskt innovationsföretag och dessa metallskivor, eller flödesplattor, sitter i vätgasdrivna bränsleceller – en miljövänlig och kraftig energikälla för alla typer av elfordon.
– För en miljömedveten ingenjör är vi nog en av de intressantaste arbetsplatserna idag. Här finns allt från avancerad mekanik, till automatisering och komplexa beräkningar. Och många utmaningar som väntar på att bli lösta, säger Teike.

Läs mer om Cell Impact och dess produkter här

I skrivande stund är Cell Impact i full färd med att söka arbetsvillig och kompetent personal till fabriken i Karlskoga.
– Intresset för vätgas som ett kraftfullt och miljövänligt drivmedel bara ökar. EU, och länder som Kina, Japan och Korea, investerar nu stora summor i miljövänlig fordonsteknik. Vi vill vara med och bidra till både en bättre miljö och ett stabilare klimat, och då måste vi kunna erbjuda våra kunder en ökad produktionskapacitet, berättar Pär Teike.

Här söker du de vakanta tjänsterna hos Cell Impact

Bland annat söker Cell Impact efter en COO, en HR manager, en produktionschef, en produktionsteknisk chef, en automationsingenjör, en mekanikkonstruktör, en projektinköpare och en projektledare.
– Våra produkter ökar och nu behöver vi fler duktiga ledare som kan hjälpa oss att växa. Våra anställda har möjlighet att göra skillnad för en renare värld.

Läs mer på Cell Impacts LinkedIn