114 ovanliga bostadsrätter i Norrtälje hamn: ”Brf Spannmålet Norrtäljehamn är ett nybyggnadsprojekt som sticker ut hakan”

I de spännande kvarteren vid Norrtälje hamn planerar Holmsund Invest för 114 nya bostadsrätter med ovanliga kvaliteter. Med sina unika detaljer tar projektet avstamp i områdets rika industrihistoria.

114 ovanliga bostadsrätter i Norrtälje hamn: "Brf Spannmålet Norrtäljehamn är ett nybyggnadsprojekt som sticker ut hakan"

– Det har varit viktigt för oss att skapa ett levande och varierande kvarter som knyter an till sina omgivningar. Vi har jobbat med olika typer av färger och material för att ge varje del sin egen karaktär, samtidigt som de anspelar på helheten.

Leif Brodersen är arkitekt på 2BK Arkitekter som medverkat i gestaltningen av brf Spannmålet Norrtäljehamn. Han beskriver hur utformningen präglats av det vattennära läget och hur detta kan märkas i den detaljerade fasaden.
– Arkitekturen har inspirerats av den tidigare hamnens miljöer med inslag som tegel, puts, trä och klassiska sågtandstak. Det ger en tydlig industrilook som även går igen i själva lägenheterna med sina öppna, ljusa ytor och ovanligt generösa takhöjd.

”Arkitekturen har inspirerats av hamnens industrimiljöer med material som tegel, puts och trä.”

Att samtliga av föreningens lägenheter har 3 meter i takhöjd är en av de många egenskaper som gör projektet speciellt, menar Leif Brodersen.
– Det gör lägenheterna extra luftiga och förstärker loftkänslan som vi har velat ta fram. Med de stora öppningsbara fönsterpartierna har vissa av rummen glas nästan från golv till tak, vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp som också bidrar till intrycket att det skulle kunna vara en tidigare industribyggnad som gjorts om till bostäder.

Vill du se mer från BRF Spannmålet Norrtäljehamn? Här finns bilder och mer information.

När brf Spannmålet Norrtäljehamn står färdigt för inflytt med början hösten 2021 kommer lägenheterna även att vara utrustade med bland annat golvvärme i alla rum, balkonger, uteplats och en egen garageplats med elbilsladdare på källarplan. Den gemensamma innergården kommer att erbjuda en grönskande mötesplats som även kompletteras av en takterrass med utsikt över de marina omgivningarna.

Enligt Lars Karlsson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Norrtälje, innebär kvarterets placering precis vid kajen att de blivande bostadsköparna även kan dra nytta av ett attraktivt läge.
– Det är både centralt och havsnära med en lugn atmosfär, härliga parkytor, stadsbad, båtbryggor och gångstråk. Stadsdelen vid hamnen har ju fått en otrolig boost de senaste åren, så runt de här bostäderna växer det fram ett riktigt fint område i direkt anslutning till Norrtäljes vackra stadskärna med ett stort utbud av charmiga kaféer, restauranger och butiker.

Trots stadsdelens popularitet berättar Lars Karlsson att lägenheterna i föreningen, tack vare smarta byggnads- och materialval, hamnar på en lägre prisnivå än många kanske förväntar sig.
– Det här är ett projekt som sticker ut hakan på ett positivt sätt, men ändå är lägenheterna väldigt prisvärda jämfört med annat som säljs i området. Det är en ganska sällsynt chans att bo exklusivt nära hamnen till en rimlig kostnad.

Vill du veta mer om lägenheterna och anmäla ditt intresse? Här finns mer information.