Ett byggföretag i tiden med ett modernt sätt att arbeta

För drygt två år sen startade de BRAAAB. Ett modernt byggföretag med kunden i fokus och hög kvalitet som mål. Anders Andersson och Daniel Rönström har på kort tid gjort verklighet av sin idé.

Ett byggföretag i tiden med ett modernt sätt att arbeta

De drog igång i mindre skala för två och ett halvt år sen. Tanken hade funnits där länge, att göra något tillsammans. Och eftersom Anders och Daniel känt varandra i tjugo år och jobbat ihop lika länge, hann tanken mogna. Två erfarna och kunniga snickare med samma mål för ögonen. När de började var de fyra i företaget, nu är de åtta. Det har ökat snabbt. Ett byggföretag i tiden med ett modernt sätt att arbeta. Förtroende och dialog är nyckelord.

Om hantverkare tidigare hade rykte om sig att sällan hålla tider och sällan återkoppla till kunden, så är dagens hantverkare medvetna om att de i konkurrensens namn måste visa att de har en annan inställning.
– Målet är ett tydligt fokus på kunden. Vi strävar efter så nära kontakt med kunden som möjligt under hela resan, säger Anders Andersson.
– Vi vill alltid lämna ifrån oss en bra produkt, det ska vara kvalitet. En produkt som vi kan stå för och känna att det här, det gjorde vi riktigt bra. Vi kanske inte alltid är den billigaste aktören på marknaden. Vi strävar efter att komma till att man väljer oss för att vi jobbar med kvalitet och har kunden i fokus.

Vi strävar efter att komma till att man väljer oss för att vi jobbar med kvalitet och har kunden i fokus.

Det är en svår avvägning ibland, att få kunden att se skillnaden. Att priset styr för de flesta är naturligt, men det gäller att se vad man får i slutänden. Och bygga hus eller göra en utbyggnad sker inte över en natt.
– Vi vill komma dit, att det är värt för kunden att vänta ett tag för att få snickare som jobbar med kvalitet och inte välja den som kan utföra jobbet omgående.
– Men det är roligt att komma till en kund som inte bara presenterar färdiga ritningar för oss, utan ber oss om råd. Vi har trots allt lång erfarenhet.

BRAAAB tog fart i en högkonjunktur som håller i sig.
– Det ser jättebra ut, vi har många förfrågningar så det är bara att hänga på, säger Daniel Rönström.

En nöjd kund är Daniel Hammarsten, delägare i fastighetsbolaget Stenhus. De har använt sig av BRAAAB för stora och små uppdrag. Det senaste var större projektet var ett kontorshotell på Telegrafen.
– De både projektledde och byggde och det funkade alltid jättebra. Det viktigaste är att de alltid är lätta att få kontakt med, de får arbetet gjort inom rimlig tid och till ett vettigt pris, säger Daniel Hammarsten.

Följ oss på Facebook! Där lägger vi upp bilder och annat matnyttigt från våra byggprojekt.

Idag omsätter företaget 19 miljoner. De erbjuder ett brett kunnande, från renoveringar till nybyggnader till ombyggnader av kök och badrum.
– Vi gör allt inom byggnationer. Vi har byggt fyra nya hus hittills. Och just nu restaurerar vi en gammal sjöbod, byter stockar och ser till att den inte ramlar ihop. Våra kunder är privatpersoner, fastighetsbolag, försäkringsbolag. Får vi en fråga så räknar vi på det.
– Vi har hittills inte sagt nej till något vi inte känner att vi klarar av. Framför allt är vi snickare, men vi har bra samarbete med andra firmor som murare, rörmokare och elektriker.

BRAAAB har både kontor och funktionell verkstad centralt, i Pentagon efter Kungsgatan. Både läge och lokaler har ett stort värde för företaget. Att bygga hus inomhus har ett mervärde som många byggföretag föredrar.
– Vi har byggt flera hus här, man bygger sektioner, sex meter långa, gör det klart med panel innan man lyfter det på lastbil och kör ut till byggplatsen.
– Det blir en arbetsmiljö som är mycket lämplig för oss, vi har alla verktyg inne och rätt arbetshöjd. Samtidigt som vi kvalitetssäkrar med väder och vind. Det tar förstås ett par dagar att resa huset, men det kan vi styra efter väder. Oftast är det taktätt ändå på en dag.

Läs mer om oss och träffa vår personal här.

Vill man vara ett företag i framkant måste alla känna sig delaktiga. Idag är alla anställda i BRAAAB involverade, alla kuggar är viktiga.
– Det ska funka familjärt både för oss och grabbarna, det ska vara högt i tak och man ska må bra. Vi är ett jättebra gäng och det är viktigt att alla driver åt samma håll.

Bokstäverna i BRAAAB står för Byggnationer Rönström A Andersson AB.

Vill du komma i kontakt med oss? Klicka här!