De sålde huset för ett bekvämare boende

Närhet till både city, golfbana och natur. Bonum Brf Pepparmyntan hade allt som Ove och Inger Sandberg letat efter. På bara en månad hade de sålt sitt hus – och flyttat in till sin nya lägenhet.
– Vi trivs jättebra. Det är en speciell känsla att bo i en nyproduktion, säger Inger.

De sålde huset för ett bekvämare boende

Klockan är strax efter sex på morgonen. Du drar sakta upp rullgardinen och ser att tomten är täckt av snö. Du suckar eftersom du vet att det innebär att du måste ut och börja skotta, men tänk om det fanns ett alternativ som ger dig tid över till annat? Bonum Brf Pepparmyntan i Örebro erbjuder en bekvämare verklighet – och en alternativ vardag. Det innebär att du får mer tid över till annat eftersom föreningen tar hand om allt från snöskottning till drift och underhåll.
– Vi hade bott i hus i 23 år när vi kände att det var dags för en förändring. Våra barn är stora och nu är det vi som gäller. Vi börjar bli äldre och vill unna oss saker, säger Inger Sandberg.

I november förra året flyttade hon tillsammans med sin man Ove till Bonum Brf Pepparmyntan. De bor i en trea på 80 kvadratmeter med en öppen och ljus planlösning.
– Vi trivs jättebra. Det är en speciell känsla att bo i en nyproduktion. Allt är nytt, modernt, fräscht – och vi har både tvättmaskin samt diskmaskin i lägenheten, säger Inger och berättar glatt att deras balkong är 27 kvadratmeter stor, vilket innebär att de har både eftermiddags- och kvällssol.

Här kan du se vilka lägenheter som är lediga hos oss.

När Ove och Inger hade bestämt sig för att köpa en lägenhet tog det bara en månad att sälja huset. De kallar processen för både smidig – och snabb. Paret köpte först lägenheten och kunde sen i lugn och ro sälja sitt hus, detta tack vare att Riksbyggen erbjuder ett flexibelt inflyttningsdatum.
– Allt har fungerat jättebra. Vi vill ha ett bekvämt liv, och det har vi fått här. Det känns skönt att vi kan lämna bilen hemma och promenera överallt. Det är nära både till stan och idrottsanläggningar, säger Ove.

Det märks att Riksbyggen har satsat på att skapa moderna, fräscha och luftiga lägenheter

Brf Pepparmyntan består av 47 lägenheter i bostadsrättsform. Huset stod klart i april 2018 och samtliga lägenheter har balkong i fritt västerläge mot Grönpepparparken. Inom föreningen finns tillgång till en fullt utrustad gemensamhetslokal och övernattningsrum med dubbelsäng. På innergården finns grillplats, boulebana samt orangeri/växthus. De boende kan även hyra lokalen för enskilt bruk, till exempel om de fyller år eller vill bjuda släkt och vänner på middag.
– Det är otroligt fint här med naturen runt hörnet och en blandad bebyggelse. Golfbanan ligger bara ett stenkast från huset. Det är toppen eftersom vi spelar mycket golf, säger Ove.

Läs mer om området här!

I varje Bonumförening finns en värd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller städhjälp. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap, vilket är väldigt uppskattat.
– Alla grannar är väldigt måna om varandra, men det är inget tvång att man måste delta på de aktiviteter som anordnas. Man kan komma och gå lite som man vill, säger Ove och betonar att det är en helt annan frihet att bo i lägenhet jämfört med hus.

Vill du bo i Pepparmyntan? Anmäl ditt intresse här!

Om Bonum Brf Pepparmyntan
Strax söder om Örebros stadskärna har Bonum Brf Pepparmyntan ett fåtal nybyggda och inflyttningsklara lägenheter med flexibelt tillträdesdatum kvar till salu. De första bostäderna stod klara för inflyttning i april 2018.

Bonum är en del av Riksbyggen och riktar sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Alla boende i Bonum Brf Pepparmyntan har tillgång till gemensamhetslokal med övernattningsrum och i föreningen finns även en egen Bonumvärd som är spindeln i nätet och arbetar för ökad sammanhållning. Bonumvärden kan även anlitas för individuellt anpassad hjälp för alla som bor i huset.

De 47 lägenheter som finns i föreningen är enplanslägenheter med balkonger i fritt västerläge mot Grönpepparparken. Alla bostäderna har genomgående ljusa väggar och ekparkett, vitt kök från Marbodal med utdragbara lådor och helkaklade badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. Lägenhetsförråden är placerade på vinden högst upp i huset och hissen går ända upp.

I månadsavgiften ingår värme, bredband 100/100 Mbit/s, IP- telefoni och TV-paket lagom från Telia. Föreningen har individuell mätning med enskild debitering för vatten och hushållsel (IMD) och de bekostar bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.

Vill du veta mer? Kontakta Catarina!