Bomässan tillbaka i Västerås – med populär antikexpert

Nu är folkfesten åter tillbaka i ABB Arena Syd, 16–18 september. Det stora dragplåstret för året är tv -och antikexperten Knut Knutson. 

Antikexperten Knut Knutson gästar Bomässan.

Sedan Bomässan första gången äntrade Sverige (2008) har den vuxit och vuxit. Projektledaren Karl Henrik Krantz och Bomässans vd Dennis Roskvist är glada över hela kommunens engagemang.

– Vi fick en väldigt bra start med hög kvalité på utställarna och massor av folk i gångarna. Sedan har det rullat på. Människor kommer till mässan för att både handla och bli inspirerade, samtidigt som näringslivet är med på noterna, berättar Dennis.

Spana in årets utställare, håll koll på programmet och se öppettider för Bomässan i Västerås här.

På årets mässa kan besökarna vänta sig olika utställare, med allt från byggprojektering och nybyggnadsfokus till smart teknik och solcellslösningar. Men det blir också en hel del fokus på inredning, antikviteter och fynd. Därför är antikexperten Knut Knutson inbjuden som gästföreläsare för att prata om värdering och hållbarhet men även varför det aldrig blir som man tänkt sig.

– Det är så mycket man tror sig veta, som sedan blir något helt annat. Det kan gälla trender, mode eller bara livet. Mitt yrkesliv var till exempel inte meningen. Det och mycket mer kommer jag generöst dela med mig av, kryddat med historiska nedslag och rörande möten, säger Knut.

Läs mer om Bomässan 16-18 september i Västerås här.

Dennis och Kalle är minst sagt nöjda med att de lyckats knyta till sig den folkkära tv-profilen igen, som genom sin medverkan i tv-programmet Antikrundan har etablerat sig i den svenska antik- och samlarvärlden så väl som i den svenska folksjälen.

– Fantastiskt roligt såklart, han har ju en underbar personlighet. När Knut äntrar scenen så är det som en hel föreställning i sig, han har en otrolig passion och inte minst kunskap om både historia och förstås värde. Det är så spännande att se vad som finns därute i hemmen, kön brukar ringla sig lång när Knut värderar på scenen men vi brukar hinna med alla under mässan, berättar Karl Henrik.

Spana in årets utställare, håll koll på programmet och se öppettider för Bomässan i Västerås här.

Bomässan i ABB Arena Syd kommer hållas 16–18 september. Omkring 70 procent av utställarna är lokala, resten kommer från större regionala och nationella verksamheter.

– Det är viktigt att vara så lokalt som möjligt. Det här är helgen då stadens aktörer samlas under ett och samma tak och visar besökarna det stora utbud som regionen har. Oavsett om du renoverar just nu eller bara vill ha en helg av inspiration så finns en chans att kunna träffa alla möjliga experter som har att göra med bygg och boende, berättar Karl Henrik.

– Vi ser ju att vi fortsatt är i en byggboom. Det ena projektet leder för det mesta till ett nytt projekt och då är det på Bomässan man ska vara, säger Dennis och avslutar leende;

– Vi är förstås så glada att vara tillbaka med full kraft.

Läs mer om Bomässan 16-18 september i Västerås här.