Nu finns Kia Sportage Plug-In Hybrid hos Björkmans Bil: ”En nyhet som många har sett fram emot”

Fyrhjulsdrift, uppdaterad design och upp till 70 km räckvidd på el. Christoffer Svensson, säljare på Björkmans Bil i Falun spår att nya Kia Sportage Plug-In Hybrid blir en av vårens storsäljare.

Med en räckvidd upp till 70 km på el och fyrhjulsdrift spår Christoffer Svensson att Kia Sportage Plug-In Hybrid blir vårens storsäljare.

– Det här är en sportig och mångsidig SUV som passar för de flesta behov, från smidig stadskörning till familjens fjällsemester. Kia Sportage har länge varit en av Kias mest populära modeller, och att den nu finns som laddhybrid innebär en lägre bränsleförbrukning och en årlig skatt på bara 360 kronor.

Nya Kia Sportage Plug-In Hybrid förenar lång räckvidd på el med en rymlig design som ger gott om plats både i kupén och bagageutrymmet, konstaterar Christoffer. 

Sportage har en räckvidd på upp till 70 km på el vilket gör att man kan pendla till jobbet eller åka på lite längre resor utan att behöva aktivera bensinmotorn

– Sportage har en räckvidd på upp till 70 km på el vilket gör att man kan pendla till jobbet eller åka på lite längre resor utan att behöva aktivera bensinmotorn. Med fyrhjulsdrift som standard kommer man lätt fram överallt, och högre insteg och sitthöjd gör att man enkelt kliver i och ur och får en bra överblick på vägen, vilket många uppskattar. Den luftiga kupén har också högre takhöjd och mer benutrymme, som kombinerat med 540 liter lastutrymme gör att man får fantastiskt bra plats i bilen även med bagage och långa tonårsbarn i baksätet.

Helt nya Kia Sportage Plug-In Hybrid hos Björkmans Bil – läs mer här

Bagageutrymmet är så pass stort att vi kan jämföra det mot vår populära familjekombi Kia Ceed SW Plug-In Hybrid, där Sportages bagageutrymme är cirka 23% större. Sportage har även en helt ny design, vilket innefattar den senaste tekniken som bidrar till att ge en ännu mer digitalt integrerad körupplevelse.

– Utöver ny kaross har även interiören fått ett riktigt lyft, säger Christoffer. De dubbla välvda tolvtumsskärmarna ger ett modernt intryck redan från start och bilen är utrustad med otroligt många säkerhetssystem som hjälper dig att köra tryggt på vägen. En av nyheterna är Blind Spot Monitor, en kamera som visar en video av döda vinkeln i det digitala klustret.

Nya Kia Sportage finns både som hybrid och plug-in hybrid.

Dessutom finns det fjärrstyrd parkering som gör att bilen själv kan köra in och ut på en trång parkeringsplats medan föraren väntar utanför, autobroms vid backning som låter bilen bromsa av sig själv för att undvika kollision, och matrixstrålkastare som bländar av automatiskt i det område där den mötande bilen befinner sig.

Nya Kia Sportage finns både som hybrid och plug-in hybrid, och om man är osäker på vad som skiljer de två åt eller vilken typ som passar bäst för ens egna behov hjälper personalen på Björkmans Bil gärna till att reda ut begreppen.

Kia Sportage Plug-In Hybrid kan köra längre sträckor enbart på el, och när elen är på väg att ta slut hoppar bensinmotorn in

– Kia Sportage Hybrid har en elmotor och en bensinmotor som samverkar för att hålla nere bränsleförbrukningen, förklarar Christoffer. Den har en dragkapacitet på 1650 kg och kan inte laddas externt, utan endast under körning. Kia Sportage Plug-In Hybrid kan köra längre sträckor enbart på el, och när elen är på väg att ta slut hoppar bensinmotorn in. Då jobbar el- och bensinmotorn parallellt, som en hybrid, vilket ger lägre bränsleförbrukning. Plug-in hybriden kan exempelvis laddas via en laddbox eller laddstolpe, något som är en stor fördel.

Så valet av modell handlar främst om vilka behov du har samt vilka möjligheter du har till laddning, men oavsett vilken du väljer får du en bil som är ett bättre val för miljön och plånboken – med 7 års nybilsgaranti som alltid hos Kia.